Δεκατέσσερις μετανάστες απεργοί πείνας πρόκειται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία τις επόμενες ώρες από το Μέγαρο Υπατίας καθώς παρουσιάζουν σημάδια απόλυτης εξάντλησης.

«Οι άνθρωποι αυτοί αρνούνται πλέον να λάβουν ακόμα και νερό και οι γιατροί που τους παρακολουθούν φοβούνται ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν και άλλα άτομα που θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση και θα χρειαστεί να διακομιστούν στο νοσοκομείο» δήλωσε το μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πέτρος Γιώτης.

Οι μετανάστες διανύουν την 35η ημέρα απεργίας πείνας, με αίτημα τη νομιμοποίησή τους και ειδικότερα τη χορήγηση άδειας παραμονής.

Στο μεταξύ, την απόφασή τους να διακόψουν από τη Δευτέρα τη λήψη ζάχαρης και να παίρνουν μόνο νερό και αλάτι ανακοίνωσαν οι 50 μετανάστες που βρίσκονται στην 34η μέρα της απεργίας πείνας, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωπος των μεταναστών δήλωσε ότι άνθρωποι που ζύγιζαν 80 κιλά, σήμερα ζυγίζουν 44 κιλά και αρκετοί έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία ύστερα από λιποθυμίες.

Τους απεργούς πείνας στο ΕΚΘ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Θοδωρή Δρίτσα, Τάσο Κουράκη, Λίτσα Αμμανατίδου, δημοτικούς συμβούλους και συνδικαλιστές.

«Η απεργία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, οι εξελίξεις απαιτούν αναβαθμισμένη πολιτική ευθύνη την οποία, δυστυχώς, δεν βλέπουμε από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παλινδρομεί, καθυστερεί, αδυνατεί, κρύβεται και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της», δήλωσε, μετά την επίσκεψη, ο κ. Δρίτσας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύση στα αιτήματα των μεταναστών, λέγοντας ότι υπάρχει το νομικό πλαίσιο και πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί να φύγει από τη ζωή έστω και ένας μετανάστης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook