Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου προκάλεσε σήμερα το θάνατο μιας μαθήτριας και τον τραυματισμό 25 άλλων σε σχολείο στη νότια συριακή πόλη Ντεράα, θέατρο σποραδικών οδομαχιών μεταξύ των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και των στρατευμάτων του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε ακτιβιστής της αντιπολίτευσης.

«Το αυτοκίνητο εξερράγη στις 9 το πρωί στη συνοικία αλ-Κάσεφ, μπροστά από το Γυμνάσιο Θηλέων αλ-Μαχάτα, το οποίο είχε δραστηριοποιηθεί στις διαδηλώσεις κατά του Άσαντ», δήλωσε προς το Ρόιτερς ο Μάχερ Αμπντελχάκ από την πόλη αυτή στα σύνορα με την Ιορδανία.

Στο μεταξύ όπως δημοσιεύει η real.gr, ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από την επαρχία Χομς στη Χάμα, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Σύμφωνα με το πρακτορείο, στήλη καπνού υψώνεται από τον πετρελαιαγωγό και οι αρχές εργάζονται για την αποκατάστασή του.

Πετρελαιαγωγοί έχουν πληγεί επανειλημμένα κατά τον ένα χρόνο που διαρκεί η εξέγερση κατά του Άσαντ. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης κατηγορούν τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι σαμποτάρουν τους αγωγούς για να διακόπτουν την προμήθεια πετρελαϊκών προϊόντων στις πόλεις που οι κάτοικοί τους τάσσονται κατά του Άσαντ.