Με αφορμή την λήξη των συμβάσεων για τις άγονες γραμμές ο υπεύθυνος  του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε  σήμερα Κυριακή, την ακόλουθη δήλωση:

«Αύριο λήγει η παράταση των συμβάσεων για την κάλυψη των άγονων γραμμών, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνει ο επαναληπτικός διαγωνισμός.

Όσο για τα οκτώ εκατομμύρια Ευρώ με τα οποία δήθεν ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης ενισχύει τον προϋπολογισμό των άγονων γραμμών, αποτελούν απλά το υπόλοιπο των χρημάτων τα οποία είχαν απομείνει κατά το περσινό έτος.

Καλό είναι, επομένως, η Κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τρικ και να μας ενημερώσει για τις πραγματικές της προθέσεις.

Να αναλάβει τις ευθύνες τις, έστω και τώρα, που το χρονικό περιθώριο δεν έχει απλά στενέψει, αλλά εξαντληθεί. Ενώ σχετικά με τον επανασχεδιασμό των δρομολογίων, που προαλείφεται, τρέφουμε σοβαρές αμφιβολίες εάν ουσιαστικά δεν αποτελεί την περικοπή αρκετών από αυτά.

Είναι, όμως, τέτοια η σπουδαιότητα των άγονων γραμμών τόσο για την τουριστική και οικονομική ζωή των νησιών μας, όσο και για την κοινωνική συνοχή και επιβίωση των νησιωτών, ώστε εκπτώσεις και ολιγωρίες.»