Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου με τη διαμεσολάβηση του Καΐρου, το Ισραήλ και οι ένοπλες παρατάξεις στη Λωρίδα της Γάζας συμφώνησαν σε μια εκεχειρία. Λόγω της έξαρσης της βίας τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι

«Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν να τερματίσουν τις επιχειρήσεις τις οποίες διεξάγουν. Το Ισραήλ έδωσε την ασυνήθιστη διαβεβαίωση ότι θα σταματήσει τις στοχευμένες δολοφονίες, ενώ επήλθε μια συνολική συμφωνία να αποκατασταθεί μια συνεκτική και αμοιβαία ηρεμία», είπε το στέλεχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Η συμφωνία έχει ισχύ από τη 01:00 ώρα (τοπική και Ελλάδα), ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι συμφωνίες κήρυξης εκεχειρίας μετά από συγκρούσεις συχνά παραβιάζονται αρχικά.

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβαν την πάγια πολιτική θέση ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα τηρήσουν την εκεχειρία εάν τη σεβαστεί και η άλλη πλευρά, αλλά δεν έδωσαν εγγυήσεις ότι θα παύσουν πυρ εάν υπάρξουν νέες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά της η Χαμάς είχε επιβεβαιώσει την Κυριακή ότι η Αίγυπτος κατέβαλλε προσπάθειες να επιτευχθεί μια εκεχειρία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook