Για “όργιο καρτέλ” στην αγορά των πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης, κάνει λόγο η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη, η οποία κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Αναλυτικότερα στην ερώτησή της προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, η κα Σκραφνάκη επισημαίνει τα εξής : « Με τιμή ακόμη και 500% πάνω, από την τιμή της αγοράς τους, από τους παραγωγούς, πωλούνται τα κηπευτικά της Κρήτης στους καταναλωτές.
Το όργιο αισχροκέρδειας, που καταγράφεται στο νομό μας στα κηπευτικά προϊόντα, έχει φέρει τους παραγωγούς σε απόγνωση και οικονομικό αδιέξοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ντομάτες της Μεσαράς πουλήθηκαν από τους αγρότες προς 30-40 λεπτά το κιλό και έφτασαν στα μανάβικα της πόλης, σε τιμή 1,5 ευρώ.
Επειδή οι αγρότες έχουν περιέλθει σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, αφού η τιμή πώλησης των κηπευτικών είναι πολύ χαμηλή και δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
Επειδή οι καταναλωτές αγοράζουν ακριβά τα κηπευτικά προϊόντα,
Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί
1.) Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεσθε να αναλάβετε, προκειμένου να ελέγξετε και να αντιμετωπίσετε την αισχροκέρδεια στα κηπευτικά προϊόντα;
2.) Ποια μέτρα συγκεκριμένα θα λάβετε, ώστε να προστατέψετε τους παραγωγούς και τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, από την καταστροφή που οδηγείται σήμερα; 
3.) Τι μέτρα θα λάβετε για να προστατεύσετε και τους καταναλωτές από την ακρίβεια;» 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook