Το ΕΣΠΑ καθώς και ζητήματα διαρθρωτικών αλλαγών, όπως η λήψη μέτρων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τρίτη η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ως προς το ΕΣΠΑ, συζητήθηκε η εξέλιξη των 180 έργων υψηλής προτεραιότητας και το θέμα της αντιμετώπισης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της χρηματοδότησης των αυτοκινητόδρομων, με την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον, συζητήθηκε η άμεση νομοθέτηση για την άρση των εμποδίων της επιχειρηματικότητας.

Στο επιχειρηματικό περιβάλλον δόθηκαν κατευθύνσεις για παροχή τεχνικής βοήθειας από τον ΟΟΣΑ, ιδιαίτερα για τις δημόσιες συμβάσεις και την απλοποίηση των διαδικασιών για τη διευκόλυνση και προώθηση των εξαγωγών («Single window for exports»).

Σε όλα τα θέματα που συζητηθήκαν η υπουργός Ανάπτυξης με σαφή τρόπο όρισε τις κατευθύνσεις και το χρονοδιάγραμμα εκ μέρους της Ελλάδας για την τεχνική βοήθεια.