Άφωνοι έμειναν oι ιδιοκτήτες καφετεριών στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά και πολίτες, στη θέα της επιχείρησης «σκούπα», για την απομάκρυνση παράνομων τραπεζοκαθισμάτων.

Συγκεκριμένα, μικτό κλιμάκιο της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηρακλείου κ. Μαρκάκη, ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί τεράστια επιχείρηση από την οδό Χάνδακος, η οποία και επεκτάθηκε στους πεζόδρομους γύρω από τη Λότζια.

Μην μπορώντας να αντιδράσουν ιδιοκτήτες και υπάλληλοι, έβλεπαν τραπεζοκαθίσματα, σόμπες, ακόμα και διακοσμητικά ή ζαρντινιέρες να απομακρύνονται εν ριπή οφθαλμού. Κάποιοι μάλιστα από τους υπαλλήλους κινδύνευσαν μέχρι και να καταδικαστούν, αφού, όπως καταγγέλλεται από καταστηματάρχες, το κλιμάκιο εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του στο πλαίσιο της επιχείρησης.
 
Η κατάσταση προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση των ιδιοκτητών καφετεριών, ενώ αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης σε όλα τα στέκια της πόλης έως το μεσημέρι. Η «στρατιωτικού χαρακτήρα» ωστόσο, όπως χαρακτηρίστηκε από ιδιοκτήτες, επέμβαση φάνηκε να έχει παροδική ισχύ, αφού πολλές από τις επιχειρήσεις ως τη 1.00 το μεσημέρι είχαν βγάλει ξανά τραπεζοκαθίσματα και λειτουργούσαν όπως πριν.
 
Οι ιδιοκτήτες των καφετεριών παράλληλα, χωρίς να κάνουν επώνυμες δηλώσεις, υποστήριζαν πως η επιχείρηση έγινε στοχευμένα και δεν αφορούσε το σύνολο των καφετεριών, αλλά επιλεκτικά κάποιες από αυτές.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook