Τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, και πολλοί αγνοούνται μετά το χθεσινό ναυάγιο ενός οχηματαγωγού με περισσότερους από 250 επιβάτες σε ποταμό στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ οι υπηρεσίες διάσωσης εκφράζουν φόβους για νέα θύματα που μπορεί να έμειναν εγκλωβισμένα στο πλοίο.

«Ο απολογισμός είναι τώρα 66 νεκροί» δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μοχάμαντ Σαχαμπουντίν Χαν. Οι Αρχές κάνουν λόγο μόνο για 35 επιζήσαντες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από ένα φέρι που έπλεε στην περιοχή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στον ποταμό Μέγκνα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Ντάκα, όταν το πορθμείο το οποίο κατευθυνόταν στην Ντάκα συγκρούστηκε με ένα άλλο πλοίο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, το οχηματαγωγό άρχισε να βουλιάζει στα επόμενα λεπτά της σύγκρουσης, μη αφήνοντας τον χρόνο στους επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν αποκοιμηθεί, να πέσουν στο νερό για να κολυμπήσουν και να σωθούν.

Δύο ρυμουλκά σκάφη μετέφεραν το ναυάγιο κοντά στην όχθη, ώστε οι δύτες να μπορούν να κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Ο ακριβής, πάντως, αριθμός των επιβαινόντων στο πλοίο δεν είναι γνωστός.