Σε ανθρωποκτονία με στραγγαλισμό οφείλεται ο θάνατος του 69χρονου Γερμανού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του από φιλικά του πρόσωπα στην περιοχή των Καλυβών στον Δήμο Αποκορώνου Χανίων.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος διέμενε σε σπίτι έξω απο το χωριό, είχε μέρες να δώσει σημεία ζωής γεγονός το οποίο προκάλεσε την ανησυχία των φίλων του που πήγαν στο σπίτι του και τον βρήκαν νεκρό.

Ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες κατα την αυτοψία του σπιτιού και απο τον ιατροδικαστή κ.Σταμάτη Μπελιβάνη, διαπίστωσαν πως τα δωμάτια ήταν άνω – κάτω,υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι κάποιοι κάτι έψαχναν και απο την αρχή οι πρώτες υποψίες είχαν στραφεί στην εγκληματική ενέργεια.

Όμως η σορός του 69χρονου ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης και δεν ήταν εύκολο να διαπιστωθεί εαν είχε κάποια σημάδια πάνω του. Τελικά μετά την αναλυτική ιατροδικαστική εξέταση και μετά την νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε ο κ.Μπελιβάνης εξακριβώθηκε πως πρόκειται για ανθρωποκτονία και πως ο άτυχος 69χρονος στραγγαλίστηκε, πέντε περίπου ημέρες,πριν απο τότε που τον βρήκαν οι φίλοι του.

Σύμφωνα μεπληροφορίες ως πιθανότερη εκδοχή φαίνεται να είναι εκείνη της ληστείας. Δηλαδή, κάποιος ή κάποιοι να μπήκαν στο σπίτι του 69χρονου για να τον κλέψουν, εκείνος τους αντιλήφθηκε και προφανώς τον δολοφόνησαν για να μην ειδοποιήσει τις αρχές.

Να σημειωθεί πως ο άτυχος Γερμανός ήταν και ανάπηρος απο το ένα πόδι και είχε προβλήματα κινητικότητας, οπότε ήταν εύκολο θύμα για τον ή τους δολοφόνους του.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook