Στη Βουλή έφτασε ως αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, η επιστολή του Σωματείου Ξενοδ/λων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου, στην οποία εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στο Ρέθυμνο παρά τις προ έτους υποσχέσεις για στελέχωσή της.

Όπως επισημαίνουν «αυτή την στιγμή …δεν υπάρχει υπηρεσία για να κάνει ελέγχους» παρότι «οι λίγες κατακτήσεις που έχουν οι εργαζόμενοι, χρειάζεται επαγρύπνηση και ελεγκτικοί μηχανισμοί για να τηρηθούν» και ζητάνε να αποσαφηνίσει τη θέση της η Κυβέρνηση σχετικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για εργασιακά

«Εάν αυτή την στιγμή η Κυβέρνηση έχει βάλει σκοπό να καταργήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για εργασιακά θέματα ας μας το πει ευθέως» και απαιτούν «άμεση επάνδρωση του Σ.ΕΠ.Ε. Ρεθύμνου και επαναλειτουργία της ΕΥ.ΠΕ.Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ»

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κυρίες, Κύριοι, Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Στην επιστολή που στείλαμε στους κ.κ. Υπουργούς Απασχόλησης & Κοινωνικής Ασφάλισης και Ε. Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε. στις 01.02.2012 αρ. πρωτ. 475 κάναμε καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν με τις Συναδέλφισσες –φους στο νομό μας. Μας έστειλαν φαξ για να συναντηθούμε με την Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. εδώ στο Ρέθυμνο στις 12.03.12.

Εμείς δεν θα συμμετέχουμε και ο λόγος είναι ότι μας εμπαίζετε. Πέρυσι που είχε κατεβεί ο Ε. Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. κ. Χάλαρης στο Ρέθυμνο και συναντήθηκε με το Ε. Κ. Ρεθύμνου μας είπε ότι θα στελέχωση την Σ.ΕΠ.Ε.Ρεθύμνου με 3 άτομα και θα δημιουργούσε και τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης βάση νόμου που είχαν ψηφίσει οι ίδιοι. Ο χρόνος πέρασε και δεν έγινε τίποτα παρά τις υποσχέσεις.

Αυτή την στιγμή η υπηρεσία υπολειτουργεί και ότι έχει αφήσει η λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων τα υπόλοιπα που έχουν ακόμα μείνει δεν υπάρχει υπηρεσία για να κάνει ελέγχους. Οι λίγες κατακτήσεις που έχουν οι εργαζόμενοι, χρειάζεται επαγρύπνηση και ελεγκτικοί μηχανισμοί για να τηρηθούν.

Εάν αυτή την στιγμή η Κυβέρνηση έχει βάλει σκοπό να καταργήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για εργασιακά θέματα ας μας το πει ευθέως. Τώρα όπου νάνε ανοίγουν τα ξενοδοχεία οπότε το ίδιο έργο όπως και πέρυσι, αδήλωτοι εργαζόμενοι με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση επάνδρωση του Σ.ΕΠ.Ε. Ρεθύμνου και επαναλειτουργία της ΕΥ.ΠΕ.Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ αλλά πώς να γίνουν όλα αυτά όταν οι ελεγκτικές υπηρεσίες που βάζουν χρήματα στα άδεια ταμεία απογυμνώνονται. Αν δεν γίνουν άμεσα τα παραπάνω θα μας βρείτε μπροστά σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook