Μια 12χρονη μαθήτρια η οποία γλίτωσε από το τρομακτικό δυστύχημα στην Ελβετία, που οδήγησε στον θάνατο 28 ανθρώπους- μεταξύ των οποίων 22 μικροί μαθητές- είναι η πρώτη που μιλώντας με τον πατέρα της στο τηλέφωνο, διηγήθηκε τι ακριβώς συνέβη την στιγμή της πρόσκρουσης του λεωφορείου στη μια πλευρά του τούνελ, ενώ την δική της μαρτυρία καταθέτει και μια γυναίκα που πέρασε από το σημείο, λίγα δευτερόλεπτα μετά.

«Ήταν σκοτάδι, άκουσα ένα δυνατό θόρυβο. Όλες οι θέσεις τινάχτηκαν στον αέρα, βρέθηκα στριμωγμένη ανάμεσα σε δυο καθίσματα» λέει ταραγμένη η μικρή που έχει σπάσει τα δυο της πόδια και το ένα της χέρι. Ο πατέρας της έχει μεταβεί στην Ελβετία με δικό του μέσο, ενώ οργανώνεται παράλληλα η άφιξη των οικογενειών των θυμάτων. Οι συγγενείς σπεύδουν από το Βέλγιο στην Ελβετία σε κατάσταση σοκ, αφού πολλοί εξ αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί αν το παιδί τους είναι ζωντανό ή αν συγκαταλέγεται στους νεκρούς.

Μια ακόμη μαρτυρία προέρχεται από την Μαριέλ, κάτοικο Ελβετίας, η οποία δουλεύει ως νυχτοφύλακας και την ώρα του δυστηχήματος περνούσε από το τούνελ για να πάει στην δουλειά της. Η Μαριέλ, μητέρα δυο παιδιών, είδε το μοιραίο λεωφορείο λίγα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα : «Το λεωφορείο άρχισε να βγάζει καπνούς…Δεν είχε φτάσει ακόμη κανείς, ούτε αστυνομικός, ούτε πυροσβέστης. Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα παρά να καλέσω βοήθεια» λέει σοκαρισμένη η γυναίκα.

Εθνικό Πένθος στο Βέλγιο- Και 10 παιδιά από την Ολλανδία στο λεωφορείο

\"Οι
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα, μετά το πολύνεκρο τροχαίο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η βελγική κυβέρνηση μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου σημειώνεται ότι \”θα τηρηθεί μία ημέρα πένθους μετά την τρομερή καταστροφή\”. Οι λεπτομέρειες για το πώς θα τιμηθούν τα θύματα θα γίνουν γνωστές αργότερα.
\"Οι

Οι μαθητές της 6ης τάξης του σχολείου Sint Lambertus.
Τρία από τα 24 παιδιά που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση, διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λορέτ Όνκελινξ. Η κατάσταση πολλών άλλων θεωρείται κρίσιμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.

\"Ο

Ο θρήνος των συγγενών
Μεταξύ των 52 επιβατών του λεωφορείου ήταν και 10 παιδιά που κατάγονται από την Ολλανδία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Τα εννέα από αυτά πήγαιναν σχολείο στο Λομέλ και ένα στο Χέβερλεε. Από τους μαθητές του Λομέλ, οι οκτώ έμεναν στο Βέλγιο ενώ ένας έμενε στην Ολλανδία, κοντά στα βελγικά σύνορα.
\"Οι
Ο εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης, Άαντ Μάιγερ, δεν διευκρίνισε αν κάποια τα παιδιά αυτά περιλαμβάνονται στα θύματα του δυστυχήματος που σημειώθηκε αργά την νύχτα της Τρίτης στο Βαλέ της Ελβετίας, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και οδήγησε στον θάνατο 28 ανθρώπους, εκ των οποίων 22 μικρούς μαθητές.
\"Οι
Σύμφωνα με την αστυνομία στις 21.15 (τοπική ώρα) λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 52 Βέλγους (Φλαμανδούς), προσέκρουσε στον τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε, καθώς επέστρεφε από εκδρομή για σκι.

Αφού πέρασε την πεδιάδα, ο οδηγός του λεωφορείου πήρε τον αυτοκινητόδρομο A9 με κατεύθυνση Σιόν-Λωζάνη. Δύο χιλιόμετρα μετά και για άγνωστο λόγο- αφού όπως φαίνεται στο ατύχημα δεν εμπλέκεται άλλο όχημα- προσέκρουσε στο κράσπεδο και στη συνέχεια έπεσε με μεγάλη δύναμη επάνω στο τσιμεντένιο τοίχωμα της σήραγγας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook