Το Επιμελητήριο Ρεθύμνου προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε Εκδήλωση Διεθνών Επιχειρηματικών Συναντήσεων (Startup Weekend) που διοργανώνει, στην αίθουσα εκδηλώσεων του (Εμμ. Πορτάλιου 23, Ρέθυμνο) το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα και τις δύο ημέρες.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου SMILIES του προγράμματος MED. Υπενθυμίζεται ότι το διακρατικό έργο SMILIES (Small Mediterranean Insular Light Industries Enhancement and Support) αφορά στην ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, της μεταποίησης και της καινοτομίας των μικρών επιχειρήσεων των νησιών της Μεσογείου. Επικεφαλής Εταίρος (Lead Partner) του έργου είναι το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ενώ συμμετέχουν σε αυτό 10 ακόμη εταίροι από Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες με εταιρείες από Ιταλία, Κύπρο και νησιά του Αιγαίου, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους στις παρακάτω δραστηριότητες:

1) Τουριστικών γραφείων/τουριστικών υπηρεσιών,
2) Εναλλακτικών μορφών ενέργειας,
3) Συμβούλων επιχειρήσεων,
4) Πληροφορική - software,
5) Παραγωγής - εμπορίας ειδών λαϊκής τέχνης,
6) Παραγωγής - εμπορίας δερμάτινων αξεσουάρ
7) Εμπορίας ειδών από ανακυκλωμένο PVC,
8) Εμπορίας μικρών θαλάσσιων σκαφών.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, τηλ. 28310 55642 (κ. Ι. Καλαϊτζάκης).

Η τελική συνδιάσκεψη των εταίρων του έργου SMILIES, στα πλαίσια του προγράμματος MED, θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 9 το πρωί.

Το θέμα της συνδιάσκεψης είναι: «Ανάπτυξη και υποστήριξη μικρών βιομηχανιών στα νησιά της Μεσογείου ως διέξοδος από τη σημερινή κρίση».
Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα - συμπεράσματα του έργου, ενώ θα συζητηθούν προτάσεις για νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να υποστηριχθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνδιάσκεψη έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Χώρας μας, του Υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου, της Περιφέρειας Κρήτης, της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος MED (Γαλλία), του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Insuleur), του Δικτύου Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (Enterprise Europe Network), των θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων από Κύπρο και Ιταλία, των εταίρων του έργου και εκπρόσωποι των πιλοτικών έργων που υποστηρίχθηκαν από το SMILIES.

Η είσοδος στη συνδιάσκεψη είναι ελεύθερη.