Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί η δίκη της προϊσταμένης της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων, Αργυρώς Σαπουνάκη, η οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και  απείθεια.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν, πριν λίγες εβδομάδες  όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων – προφανώς λόγω έλλειψης δικαστικών υπαλλήλων – ζήτησε από την έφορο Χανίων να διαθέσει υπαλλήλους της εφορίας προκειμένου να συνδράμουν στην είσπραξη βεβαιωμένων ποινών.

Όμως η προϊσταμένη της Εφορίας αρνήθηκε επικαλούμενη την αντίστοιχη έλλειψη υπαλλήλων.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί με εντολή της Εισαγγελέως και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας.

Εν τω μεταξύ τη συμπαράσταση τους στην έφορο εκφράζουν με στάση εργασίας από τις 11 έως τη λήξη του ωραρίου οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ Χανίων -Ρεθύμνου, ενώ σε σχετική  ανακοίνωση,  από το σύλλογο επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως η κινητοποίηση γίνεται \”σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς την προϊσταμένη της ΔΟΥ και για να δοθεί η δυνατότητα της παρουσίας του συνόλου των μελών του συλλόγου στην ακροαματική διαδικασία.\”

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδίκαση της υπόθεσης θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ Χαράλαμπος Νικολακόπουλος ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook