Με δύο ακόμη διαγωνισμούς για την προμήθεια εξοπλισμού, προχωρά το θέμα της λειτουργίας των νέων φυλακών στην Αγυιά Χανίων.

Όπως παρουσιάζει σήμερα το Flashnews.gr, απο την Θέμις Κατασκευαστική προκηρύχτηκε δημοπρασία για την προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών με προυπολογισμό 47.377 ευρώ.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 29η Μαρτίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 πμ (λήξη επίδοσης προσφορών) στα γραφεία της εταιρίας.

Επίσης την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία για την προμήθεια του βασικού εξοπλισμού του ιατρείου των φυλακών με προυπολογισμό 11.584 ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού και στις δύο περιπτώσεις, ο εξοπλισμός θα πρέπει να έχει παραδοθεί σε χρονικό διάστημα 45 ημερών απο την υπογραφή της σύμβασης.

Υπενθυμίζεται πως οι νέες φυλακές Χανίων ή το «Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κρήτη Ι» όπως είναι και η επίσημη ονομασία του, κατασκευάστηκε σε οικόπεδο επιφανείας 50 περίπου στρεμμάτων, στην περιοχή της Αγυιάς, Δυτικά της Αγροτικής φυλακής.

Η συνολική επιφάνεια των κτηρίων του συγκροτήματος είναι 14.855 m2, με υπόγειους χώρους 2.710 m2 περίπου.

Τα κτίρια είναι διώροφα και στεγάζουν την κυρίως φυλακή και τις υποστηρικτικές λειτουργίες της.

Οι διαδικασίες για την ανέγερσή τους (μελέτες κλπ) ξεκίνησαν το 2000 και μετά από 12 χρόνια και αφού έχουν δοθεί πάνω απο 20 εκατομ. ευρώ, όπως φαίνεται το 2012, θα είναι και η χρονιά έναρξης της λειτουργίας τους.

Βέβαια σημείο αιχμής αποτελεί και το θέμα της ενίσχυσης του αριθμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων, και των εξωτερικών φρουρών, καθώς είναι δεδομένο πως οι υπάλληλοι που εργάζονται σήμερα στις μικρές και απηρχαιωμένες Δικαστικές φυλακές, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την πλήρη λειτουργία των νέων φυλακών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Flashnews.gr, έχει εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η λειτουργία μόνο μιας πτέρυγας από τις νέες φυλακές, έως ότου – και εαν – γίνουν προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Δείτε εδώ την προκήρυξη της δημοπρασίας για τις ηλεκτρικές συσκευές.

Δείτ εδώ την προκήρυξη της δημοπρασίας για τον εξοπλισμό του ιατρείου.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook