Πραγματοποιήθηκε σήμερα  επίσκεψη του Αρχηγού της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας κ. Matthias SEEGER συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων, στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην Ακτή Βασιλειάδη.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος ΣΟΥΛΗΣ και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Αρχηγείου.

Κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία των δύο μερών και ανταλλάχθηκαν απόψεις για το διασυνοριακό έγκλημα και ιδιαίτερα, για το θέμα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης που αποτελεί κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γερμανική πλευρά αναγνώρισε την συμβολή του Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. στην σημαντικότατη μείωση των εισερχόμενων ροών από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας, αλλά και τις συνεχείς προσπάθειές του για αποτροπή της περαιτέρω προώθησης παράνομων μεταναστών στις λοιπές χώρες της Ε.Ε., μέσω των θαλασσίων οδών.

Τέλος, υπογραμμίσθηκε η σημασία της διμερούς συνεργασίας, σε κεντρικό επίπεδο αλλά και στο πλαίσιο του FRONTEX και ιδιαίτερα για τους λιμένες της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.