Ακόμα 7.000 Βρετανίδες φέρουν εμφυτεύματα στήθους που κατασκευάστηκαν από τη γαλλική εταιρεία PIP, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου σκανδάλου. Ο συνολικός αριθμός των γυναικών που φέρουν τα εν λόγω εμφυτεύματα ανέρχεται στις 47.000, μόνο στην Βρετανία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο επανεκτίμησε τον αριθμό των γυναικών που αφορά το ζήτημα αυτό, μετά από νέες πληροφορίες από τις γαλλικές Υγειονομικές Αρχές, οι οποίες αρχικά πίστευαν ότι μόνο τα εμφυτεύματα της PIP τα οποία είχαν τοποθετηθεί μετά το 2001 περιέχουν γέλη σιλικόνης για βιομηχανική χρήση που χρησιμοποιήθηκε δολίως από την PIP.

«Τα εμφυτεύματα PIP που κατασκευάστηκαν πριν από το 2001 θα μπορούσαν να περιέχουν επίσης την επίμαχη γέλη. Αυτό σημαίνει η υπόθεση αφορά επιπλέον 7.000 γυναίκες, των οποίων τα εμφυτεύματα PIP είχαν τοποθετηθεί πριν από το 2001 στο Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας, Άντριου Λάνσλεϊ, ανέφερε πως "η γαλλική ρυθμιστική αρχή επιβεβαίωσε την εβδομάδα αυτή ότι οι εγκληματικές δραστηριότητες του Γάλλου κατασκευαστή PIP μπορεί να αφορούν περισσότερες γυναίκες. Αυτές οι γυναίκες είναι θύματα μιας δόλιας εταιρείας και ξέρω ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία».

Στη συνέχεια υποσχέθηκε ότι οι γυναίκες που εμπλέκονται «θα λάβουν όλη τη βοήθεια που έχουν ανάγκη από τη δημόσια υπηρεσία υγείας, την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS)».