Ενάντια στην κατήφεια, την απαισιοδοξία, αλλά και το οικονομικό αδιέξοδο είναι σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή το νέο σύνθημα του Athens Pride.

Το καινούριο σλόγκαν «Αγάπα με είναι δωρεάν» είναι η απάντηση που δίνει η γκέι, αμφισεξουαλική αλλά και τρανσεξουαλική κοινότητα σε όλα όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας και σκοπός του συνθήματος είναι να θυμίσει σε όλους ότι οι έννοιες που τελικά θωρακίζουν τις κοινωνίες και δεν στοιχίζουν τίποτε είναι ο σεβασμός, η ισότητα, η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έτσι λοιπόν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά  το Φεστιβάλ Περηφάνιας Αθήνας θα βρεθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι  για φέτος ετοιμάζουν κάποιες πολύ ιδιαίτερες εκπλήξεις.

«Δεν αγνοούμε την κρίση, την βιώνουμε όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, ωστόσο φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα για το κεντρικό σύνθημα και η ανταπόκριση που είχαμε ήταν γεμάτη από μηνύματα αισιοδοξίας. Γι αυτό το λόγο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο σλόγκαν που είναι χαρούμενο, θετικό αλλά και επίκαιρο» εξηγεί η κ Andrea Gilbert μέλος της επιτροπής. 

Επιπλέον το Σάββατο 17 Μαρτίου, η γκαλερί The Breeder θα δημοπρατήσει έργα γνωστών καλλιτεχνών, όπως του Δημήτρη Παπαιωάννου, του Γιάννη Σαββίδη , του Πάνου Τσαγκάρη και άλλων, εκ των οποίων τα έσοδα θα δοθούν εξ ολοκλήρου για την υποστήριξη του Athens Pride.

Η φετινή εκδοχή παρουσιάζει σημαντικά έργα, πολλά των οποίων δημιουργήθηκαν ειδικά γι’ αυτήν και προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από 30 καλλιτέχνες οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.