Δράση για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα που παρατηρούνται στην αγορά προανήγγειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Εκτίμησε ότι είναι τεχνητές και οφείλονται σε παράνομες παράλληλες εξαγωγές. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη. Προσέφερε, επίσης, διευκρινίσεις για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και εξήγγειλε τη σύσταση επιτροπής σοφών για τη συνολική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ.

Επικεφαλής της επιτροπής θα είναι ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής της πολιτικής της υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος. Θα καταθέσει τις προτάσεις της έως το Μάιο.

Όσον αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, ο Αν. Λοβέρδος δήλωσε ότι οι τελικές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του κλάδου θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, μόλις λάβει την απάντηση της Κομισιόν σχετικά με όσα έχουν κατ\’ αρχήν συμφωνήσει. Στο τραπέζι θα πέσει και η πρόταση για τη λειτουργία των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες των φαρμακοποιών περί \”εξαφάνισης\” βασικών φαρμάκων από την αγορά, ο υπουργός δήλωσε ότι ο ΕΟΦ παρακολουθεί το θέμα και θα δώσει λύση την ερχόμενη βδομάδα. \”Θα είμαστε αμείλικτοι στη διπλοχρέωση των κουπονιών\”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook