Το 7ο ανταλλακτικό παζάρι διοργανώνεται από το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 16:00 μ.μ σε χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων (οδός Κοραή, δίπλα στο στάδιο).

Όπως και στα προηγούμενα παζάρια και σε αυτό θα συγκεντρώνονται ρούχα και φάρμακα για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Επίσης θα λειτουργεί παιδότοπος ώστε τα μικρά παιδιά αλλά και οι γονείς τους, μέλη του Δικτύου και επισκέπτες του παζαριού, να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες τους.

Αυτή την Κυριακή οι ανταλλαγές μελών και επισκεπτών θα πλαισιωθούν με τους ήχους της μουσικής αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του παζαριού θα υπάρχει ζωντανή μουσική και φυσικά καλή παρέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων «η Χανιώτικη κοινωνία έχει αγκαλιάσει το Δίκτυο Ανταλλαγών και τις δράσεις του. Η αθρόα προσέλευση δεκάδων συμπολιτών μας και η ενεργή συμμετοχή των μελών του δικτύου, μας οπλίζει με αισιοδοξία και δύναμη για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στο να αναδείξουμε την ανθρωπιά ως κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή του καθενός.

Στόχος μας είναι ένα Δίκτυο μέσα από το οποίο ο κάθε άνθρωπος να μπορεί να επιβιώνει προσφέροντας αυτό που μπορεί.

Όλοι μαζί χτίζουμε ένα κόσμο χωρίς ανταγωνισμό και φθόνο με ανθρώπους πρόθυμους, αυθεντικούς και συνεργάσιμους.

Ένας νέος τρόπος επιβίωσης γεννήθηκε και μια καινούρια φιλοσοφία για την κατανάλωση ξεκίνησε!!!!

Κανένας δεν μπορεί να γίνει πλουσιότερος ή φτωχότερος μέσα στο δίκτυο.

Τέσσερις μήνες Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων

Το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων ήδη μετρά τέσσερεις μήνες λειτουργίας. Τέσσερεις μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων κατάφερε με τη βοήθεια των μελών του να γίνει ένα δίκτυο αλληλεγγύης, συμπαράστασης και επιβίωσης. Να σταθεί, ανεξάρτητο και ανοιχτό, κοντά σε όλους τους ανθρώπους και κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανεργίας, της έλλειψης αγαθών, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η δυναμική του Δικτύου μας συνεχώς αυξάνεται. Μέχρι σήμερα 450 μέλη ανταλλάσουν προϊόντα και υπηρεσίες μεταξύ τους. Έτσι έχουμε καταφέρει να ζούμε με αξιοπρέπεια και να έχουμε πρόσβαση σε αγαθά που λόγω οικονομικών ελλείψεων θα ήταν αδύνατο ή χαρακτηρίζονται πια ως είδη πολυτελείας. Όπως η εκμάθηση ξένων γλωσσών, φροντιστηριακά μαθήματα, τεχνικές εργασίες, είδη ένδυσης, είδη διατροφής και πολλά άλλα.

Σ’ αυτούς τους τέσσερεις μήνες δράσης βοήθησαν εκτός από τα μέλη μας και αρκετοί που πίστεψαν σε μας και στην προσπάθειά μας.

Για εμάς, εκτός από όλους όσους βοηθάνε να συνεχιστεί η προσπάθειά μας, είναι αναγκαίο να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά:

* το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και τα υπόλοιπα σχολεία στην οδό Κοραή για την στήριξη και την παραχώρηση του χώρου όπου πραγματοποιούνται τα παζάρια.

* όλα τα μέλη που δρουν εθελοντικά, αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά στην πόλη των Χανίων στηρίζοντας με τις επισκέψεις τους, τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους του Δημοτικού Γηροκομείου στη Χαλέπα.

* όσους συνέβαλαν για να αποκτηθεί ένα αναπηρικό καροτσάκι που προορίζεται για τις ανάγκες των παιδιών με κινητικές δυσκολίες.

* το Εργατικό Κέντρο που μας παραχωρεί την αίθουσά του διευκολύνοντας έτσι τις συνελεύσεις των μελών και το έργο μας κατ’ επέκταση.

* τα καταστήματα που με τον τρόπο τους συμβάλλουν στην προσπάθεια μας προμηθεύοντάς μας με υλικά που χρειαζόμαστε για να υλοποιήσουμε τις δράσεις μας (όπως π.χ. χρώματα για να βαφτεί το σχολείο όπου πραγματοποιούνται τα παζάρια, κ.ά.).

*όλους τους απλούς ανθρώπους της μικρής μας κοινωνίας που ανταποκρίνονται και στηρίζουν την προσπάθειά μας έτσι ώστε να συγκεντρώνονται σε κάθε παζάρι, ρούχα, φάρμακα και άλλα αγαθά για συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται. Όλα όσα συγκεντρώνονται στο παζάρι δίνονται σε άλλες συλλογικότητες για να βοηθηθούν στο έργο τους.

Έκλεισαν τέσσερεις μήνες ενεργούς δράσης. Μήνες κατά τους οποίους αντιληφθήκαμε πως είναι τελικά εφικτό οι άνθρωποι να ενωθούμε, να σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο, να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια και να αλλάξουμε νοοτροπία και σκέψη στον τρόπο που ζούμε και καταναλώνουμε.

Μένει να λυθεί το ζήτημα της στέγασης του Δ.Α.Χ. Θέμα που η λύση του θα αμβλύνει τις δυσκολίες τους έργου που έχουμε αναλάβει. Η απόκτηση στέγης θα λειτουργήσει προς όφελος όλων, αφού θα μπορούν να οργανώνονται συστηματικά, σεμινάρια, φροντιστηριακά μαθήματα, μαθήματα ξένων γλωσσών, θέατρο, μουσική, δημιουργική απασχόληση παιδιών, ψυχολογική υποστήριξη κλπ, και όχι περιστασιακά και σε χώρους που μας προσφέρονται κατά καιρούς…

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.diktyoantallagonxanion.gr»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook