Την αισιοδοξία του οτι η φετινή τουριστικη κινηση μπορεί να εξελιχθει θετικα για τον τουρισμο της Ανατολικής Κρήτης κατέθεσε μιλώντας αποκλειστικά στο Flashnews.gr ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου \”Νίκος Καζαντζάκης\” κ. Γιώργος Πλιάκας.

Η ζήτηση των \”δικαιωμάτων προσγείωσης\” ειναι αυξημένη για το 2012 αναφορικα με την περίοδο που σε λιγες μέρες ξεκινά.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αντιστροφή του κλίματος έστω και την τελευταία στιγμή,δίνοντας ένα αισιόδοξο τόνο στα αρνητικά μηνυματα που μέχρι σήμερα έχουν κατακλήσει την τουριστική αγορά μετά τις εκθέσεις του Βερολίνου κυρίως αλλά και του Λονδίνου(που είχε προηγηθεί).

Ο κυριος Πλιάκας με μεγάλη εμπειρία στην αεροπορική αγορά,δηλωνει οτι και και φέτος το \”ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ\” θα κρατήσει τη πρωτιά σε σχέση με όλα τα αεροδρόμια της χώρας σε πτήσεις ΤΣΑΡΤΕΡ ενώ σημαντική άνοδο θα καταγραψεί σε εντελώς καινούργιες αγορές όπως το Καζακστάν με απ\’ ευθείας σύνδεση.

Τα σκήπτρα θα κρατήσουν και φέτος οι Γερμανοί που παρα τα όσα ακούγονται και λέγονται θα έιναι πρώτοι σε αριθμό πτήσεων απο διάφορες περιοχες της Γερμανίας.

Στην δεύτερη θέση εκτιμάται οτι θα διατηρηθούν οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ενισχυμένοι σε σχέση με πέρσυ (2011) οι Ρώσοι θα εκτιναχτούν στην τρίτη θέση.

Ιδιαιτερη σημασία και αξία θα έχουν και φέτος οι V.I.P πτήσεις με ιδιωτικά αεροσκάφη,που αναμένεται να \”πιάσουν\” στον αερολιμένα προερχόμενα απο τα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΜΙΡΑΤΑ αλλά και την ΡΩΣΙΑ.

Ο βαθμός ετοιμότητας δείχνει ικανοποιητικός για το σύστημα του αερολιμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, αφού οι 140 εργαζόμενοι αναμένεται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους παρα τις εργασιακές
ανατροπές λόγο μνημονίου,που περιορίζει τις αποδοχές τους.

Αναφορικα με τις ιδιωτικές εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες επίγειας υποστήριξης θα κληθούν να κερδίσουν ενα δύσκολο στοίχημα αυξημένης κίνησης με μικροτερο ενδεχομένως αριθμό ατόμων και εξαιρετικά
περιορισμένων αποδοχών σύμφωνα με τις νέες συμβάσεις.

Ο αερολιμένας Ηρακλείου θα ενισχυθεί περαιτέρω και φέτος από τους επιβάτες κρουαζιέρας που θα φτάσουν ώστε να καταλήξουν εν συνεχεία σε ένα απο τα πλοία που θα πραγματοποιούν κρουαζιέρες απο το λιμάνι του Ηρακλείου,και θα αναχωρήσουν και πάλι απο το ίδιο σημείο άφιξης. Αυτό το γεγονός φέρνει ακόμα ποιο κοντά άλλωστε τις δύο αρχές (ΟΛΗ -ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ) που καταθέτουν την αγαστή και ουσιαστική μεταξυ τους
συνεργασία.

Τα έργα,τέλος, που έγιναν σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη φέτος, μπορεί να ήταν περιορισμένα αλλά χαρακτηρίζονται ουσιαστικά για την ομαλή λειτουργία τόσο της πίστας όσο και των κτηριακών εγκαταστάσεων,Αναμένεται ωστόσο μια απόφαση απο το Γ.Ε.Α προκειμένου να παραχωρηθεί χώρος απο την 126 ΣΜ περίπου 250 τμ για να δημιουργηθεί μια αίθουσα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ που θα προσφέρει νέες (αυτονόητες) υπηρεσίες σε VIP και CIP πτήσεις.

Οι πρώτες πτήσεις θα κάνουν ποδαρικό στις 31 Μαρτίου,ενώ η σαιζόν δείχνει να φτάνει με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ως τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook