Σήμερα στις 16.28 ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, από το Λιμενικό Σταθμό Στομίου, όπου είχε γίνει σχετική καταγγελία από οικείους, για την ύπαρξη αγνοούμενου 46χρονου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή των εκβολών του Πηνειού ποταμού Στόμιου Λάρισας, ο οποίος είχε πάει για αλιεία με το Α/Κ σκάφος «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Λ. Στομίου 361.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του αγνοούμενου αλιέα και στην περιοχή έσπευσαν προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού, δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Puma, καθώς και τα αλιευτικά σκάφη «ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» Ν. Σκάλας Κατερίνης 5, «ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ» Ν.Θ.1132, «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ» Ν. Σκάλας Κατερίνης 225 και το «ΣΕΙΡΙΟΣ» Ν.Σ. 1119, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5-6 Bf.

Στις 17.15 εντοπίστηκε ημιβυθισμένο το Α/Κ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ», από τα αλιευτικά που βρίσκονταν στην περιοχή και σε απόσταση 0.8 ν.μ. των εκβολών του Πηνειού ποταμού, χωρίς τον αγνοούμενο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το ένα, εκ των δύο πλωτών περιπολικών Λ.Σ. παρέμεινε στο λιμάνι Πλατανιά Μαγνησίας, προκειμένου παρέχει συνδρομή μετά την βελτίωση του καιρού.

Οι έρευνες διεξάγονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν με τα προαναφερόμενα μέσα καθώς και με τη συμμετοχή εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook