“Το «στοίχημα» για το Δήμο Χανίων είναι η βιώσιμη και μακροχρόνια λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», καθότι οι ανάγκες των ωφελουμένων δεν περιορίζονται μόνο κατά την περίοδο των εορτών.

Απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε και σήμερα σε όλους. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η όποια προσφορά θα πιάσει τόπο”. Με τα παραπάνω λόγια ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια τελετής Αγιασμού, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 15/3/2012, το απόγευμα, στον χώρο του «Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην οδό Περίδου, απηύθυνε κάλεσμα αλληλεγγύης, προκειμένου να στηριχθούν οι κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας.

\"\"

Ο Δήμαρχος Χανίων φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην άσχημη οικονομική συγκυρία και εξέφρασε την ευχή να μην υπήρχε η ανάγκη ίδρυσης της εν λόγω δομής. «Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλουμε, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη σ’ ένα Δήμο, που η κοινωνία του έχει να επιδείξει πλούσια δράση και εθελοντισμό.

Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο, είναι ωστόσο επιβεβλημένο», υπογράμμισε ο κ. Σκουλάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στους σκοπούς της σύστασης και της λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» είναι η κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών μας και οικογενειών, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο κανονισμός λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στηρίζεται σε κανόνες διαφάνειας μέσα από την υιοθέτηση συγκεκριμένων δεδομένων και κριτηρίων για τους δικαιούχους, με απόλυτη εχεμύθεια και τήρηση απορρήτου, παρατήρησε ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία για επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς ήδη τα δείγματα στήριξης της προσπάθειας είναι ενθαρρυντικά.

\"\"

«Στην προσπάθεια μας όμως αυτή δεν είμαστε μόνοι μας. Από την πρώτη στιγμή συνεργαστήκαμε στενά με την τοπική εκκλησία. Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου μας παραχώρησε τον χώρο, όπου βρισκόμαστε και φιλοξενείται η δομή του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», τόνισε ο κ. Δήμαρχος, ευχαριστώντας παράλληλα την Εταιρεία «Κρητικά Ακίνητα» για τη συνδρομή της, αλλά και την Ομάδα της Εθελοντικής Υποστήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που ήδη έχει αναλάβει σημαντικές δράσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την προσπάθεια του Δήμου Χανίων μπορούν να έρθουν σε επαφή και να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία, με τα δέκα ΚΑΠΗ και τα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου, γνωστοποίησε ο κ. Σκουλάκης, στέλνοντας το μήνυμα προς όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες ότι «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, αρκεί να αγωνιστούμε συλλογικά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας».

\"\"

«Εμείς ως Δημοτική Αρχή κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας ότι το 2012 είναι έτος αλληλεγγύης για το Δήμο μας: -Δημιουργούμε ξενώνα αστέγων και ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, -ιδρύουμε νέα ΚΑΠΗ, -υλοποιούμε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής εξετάσεων μαζικού ελέγχου του πληθυσμού, -ξεκινώντας τις επόμενες ημέρες από τις γυναίκες του Δήμου μας, -ενισχύουμε οικονομικά τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης και -στηρίζουμε οικονομικά τις προνοιακές δομές του Δήμου. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε έχοντας στο επίκεντρο των προσπαθειών μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του», κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των αρχών και των φορέων της πόλης, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, των εθελοντών του Δήμου και πλήθους πολιτών, απηύθυναν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. Δαμασκηνός, ο Ηγούμενος της Μονής Γουβερνέτου, π. Ειρηναίος, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook