Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Αγροτικού – Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Χανίων, όπως θα ονομαστεί ο νέος φορέας, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου κτηνοτρόφων Χανίων θα αποφασίσουν το τι θα γίνει με την πρόταση του δήμου Χανίων για την δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας που θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό και την λειτουργία των δημοτικών σφαγείων Χανίων.

Στην απόφαση αυτή ,κατέληξε η γενική συνέλευση του συλλόγου κτηνοτρόφων, όπως είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Γιώργος Βενετάκης.

Στην γενική συνέλευση , που συνεκλήθει το βράδυ της Κυριακής (27/2) στο Εργατικό Κέντρο Χανίων παρευρέθει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, ο οποίος μετέφερε στους κτηνοτρόφους μια τροποποιημένη πρόταση.

Συγκεκριμένα, ενώ η αρχική πρόταση προέβλεπε την συμμετοχή του δήμου Χανίων στην ΑΕ με ποσοστό 24,99% , στην νέα πρόταση το ποσοστό αυτό κατέβηκε στο 20% αφενός γιατί τα νέα σφαγεία θα είναι μειωμένης δυναμικότητας (προκειμένου να μην χρειαστούν περιβαλλοντικές άδειες που θα είναι αδύνατον να ληφθούν λόγω γειτνίασης με οικίες) και αφετέρου για να υπάρξει η δυνατότητα αυξημένης συμμετοχής των άλλων εμπλεκομένων φορέων.

Όπως είπε ο κ. Αμπαδιωτάκης η πρόταση προβλέπει πως εκτός του 20% του δήμου Χανίων στην ΑΕ θα συμμετέχουν με 40% οι κτηνοτρόφοι και με 40% οι κρεοπώλες.

Όμως οι κτηνοτρόφοι που παρευρίσκοντο στην συνέλευση διαφώνησαν, με το ποσοστό των κρεοπωλών, θεωρώντας πως το μεγαλύτερο ποσοστό θα πρέπει να το έχουν οι ίδιοι, ως οι βασικοί χρήστες των σφαγείων.

Πάντως έτσι κι αλλιώς απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα δεν ελήφθη, καθώς, όπως είπε ο κ.Βενετάκης, η γενική συνέλευση, η οποία συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, είχε χαρακτήρα ιδρυτικής συνέλευσης του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού, η δημιουργία του οποίου αποτελεί και την αναγκαία προυπόθεση για την συμμετοχή τους στην ΑΕ και σε ποσοστό που θα αποτελέσει ένα απο τα σημεία του διαλόγου τόσο με τον δήμο Χανίων όσο και με τον σύλλογο κρεοπωλών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook