Είναι πολύ γνωστό το υψηλό επίπεδο στο οποίο η γερμανική φίρμα εξελίσσει όλα τα προϊόντα της. Κάτι ανάλογο προκύπτει και από τον τελευταίας τεχνολογίας εξομοιωτή της που βρίσκεται στο Sindelfingen της Γερμανίας, ο οποίος αποτελεί την καλύτερη εφαρμογή του είδους στον αυτοκινητιστικό κόσμο!

Ο νέος εξομοιωτής που χρησιμοποιεί η Mercedes για την εξέλιξη των οχημάτων της είναι πραγματικά ένα κόσμημα. Βρίσκεται στο κέντρο εξέλιξης της φίρμας στο Sindelfingen της Γερμανίας, και ο στόχος του είναι να μειώνει σημαντικά τους χρόνους εξέλιξης στην οδική συμπεριφορά των οχημάτων καθώς και των ηλεκτρονικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Η εταιρεία λέει ότι η εν λόγω δημιουργία είναι η πιο σύγχρονη στον αυτοκινητιστικό κόσμο, ενώ μερικές από τις τεχνικές προδιαγραφές της είναι: η δυνατότητα κίνησης του κλωβού κατά 12 μέτρα εγκάρσια (εξομοιώνοντας έτσι την αλλαγή σε δύο λωρίδες), η ανάπτυξη της μέγιστης ταχύτητας των 36 χ.α.ω., η δυνατότητα απεικόνισης ρεαλιστικών συνθηκών κατά 360 μοίρες (κτίρια, φανάρια, κίνηση άλλων οχημάτων, πεζοί κ.λ.π.), και ο υπολογισμός κάθε κίνησης του οδηγού κατά 1.000 φορές το δευτερόλεπτο!

Το τελευταίο στοιχείο μάλιστα είναι αυτό που σε συνδυασμό με τα «έξι πόδια» στα οποία στηρίζεται ο κλωβός, δίνει τη δυνατότητα κλίσεων του αμαξώματος αντίστοιχων με αυτών που προκαλούνται σε ρεαλιστικές συνθήκες (επιτάχυνση, φρενάρισμα, στροφές κ.λ.π.).

 

autotriti.gr