Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με επίκεντρο την έκθεση «Οδυσσέας Ελύτης: Φρόντισε να τυπωθεί πανομοιότυπο», την Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, θα χαραχτεί στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου μια μουσική ποιητική διαδρομή με την Κορίνα Λεγάκη και με λόγια ποιητών που μελοποιήθηκαν από Έλληνες συνθέτες.

Η Κορίνα Λεγάκη έχει στις αποσκευές της τον πρώτο προσωπικό της δίσκο «Χορός με τη βροχή» καθώς και συνεργασίες με καλλιτέχνες κυρίως της γενιάς της όπως το συγκρότημα Αρμός, τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, τον τραγουδοποιό Μάνο Παπαδάκη κ.ά., σε μουσικές σκηνές, κέντρα πολιτισμού, αρχαιολογικούς χώρους από την Κρήτη ως τη Θεσσαλονίκη.

Στο ΙΜΚ το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει (20.00-21.00) περιλαμβάνει μελοποιήσεις ποιητών από τη Σαπφώ ως τους σύγχρονους, με σταθμό τον Οδυσσέα Ελύτη. Συνοδοιπόροι στη ποιητική αυτή βραδιά θα είναι ο Δημήτρης Νεονάκης στη κλασική κιθάρα, ο Αντώνης Τσικανδηλάκης στο πιάνο και ο Γιώργος Παπαϊωάννου στο βιολί.

Το Ιστορικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 19.00 ως τις 22.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook