Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, έφθασε στην Τουρκία για επαφές και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με την ισλαμιστική οργάνωση, ανέφεραν συνεργάτες του Τούρκου πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Χ. Μεσάαλ το μεσημέρι» υπογράμμισε στενός συνεργάτης του Ερντογάν.

Η επαφή αυτή, όπως δημοσιεύει η zougla.gr, δεν περιλαμβάνεται στο ημερήσιο πρόγραμμα του Τούρκου πρωθυπουργού που έχει δοθεί στον Τύπο.

Η ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση στην Τουρκία, της οποίας ηγείται ο Ερντογάν, υποστηρίζει θερμά το παλαιστινιακό ζήτημα.

Η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις χώρες της Δύσης και το Ισραήλ αλλά όχι από την Τουρκία.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Ισμαήλ Χανίγια, έτυχε θερμής υποδοχής κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις αρχές Ιανουαρίου στην Τουρκία, στο πλαίσιο μιας πρώτης περιοδείας του στην περιοχή.

Είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να αποτίσει φόρο τιμής στους εννέα Τούρκους που έχασαν τη ζωή τους κατά την ισραηλινή έφοδο στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, τη ναυαρχίδα της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα τον Μάιο του 2010.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, άλλοτε συμμάχων, επιδεινώθηκαν ιδιαίτερα μετά την ισραηλινή επιχείρηση εναντίον της τουρκικής ναυαρχίδας της νηοπομπής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook