Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί σήμερα πόλεις στην βορειοδυτική Αυστραλία, καθώς ο κυκλώνας Λούα κατευθύνεται προς την ακτή ανάμεσα στο Πορτ Χέντλαντ και το Μπρουμ.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να αναμένουν ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους με ταχύτητα έως και 250 χιλιομέτρων ανά ώρα καθώς ο κυκλώνας τοποθετείται στην τέταρτη βαθμίδα της σχετικής κλίμακας.

"Πολύ καταστροφικοί άνεμοι έως και 250 χιλιομέτρων ανά ώρα προβλέπονται κοντά στον πυρήνα του κυκλώνα καθώς αυτός θα διασχίζει την ακτή, ενώ η ταχύτητα κάποιων ανέμων μπορεί να φτάσει τα 180 χιλιόμετρα ανά ώρα πάνω από το εσωτερικό της ανατολικής Πιλμπάρα, συμπεριλαμβανομένου του Μαρμπλ Μπαρ απόψε", επεσήμανε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι επιχειρήσεις θαλάσσιας μεταφοράς όπως και εξόρυξης έχουν ανασταλεί. Επίσης οι πτήσεις στην περιοχή έχουν ματαιωθεί και ο κύριος αυτοκινητόδρομος ανάμεσα στο Μπρουμ και το Πορτ Χέντλαντ έχει κλείσει, όπως άλλωστε και το λιμάνι.

Ο κυκλώνας Λούα είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας της χρονιάς και μπορεί να αναβαθμιστεί στη μέγιστη βαθμίδα της κλίμακας που είναι η πέμπτη.