Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή. Το επιτελείο της Ιπποκράτους εκφράζει ικανοποίηση από την εικόνα που υπάρχει για την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές.

Σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτών, υπουργών και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα, στην πρώτη μιάμιση ώρα της διαδικασίας υπήρχε συνεχής ροή πολιτών σε κάθε κάλπη που έχει στηθεί (συνολικά 1074 κάλπες σε 768 εκλογικά κέντρα), ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις σχηματίστηκαν ουρές πολιτών που περίμεναν να ψηφίσουν.

Βάσει αυτής της εικόνας, το μεσημέρι αποφασίστηκε να παραταθεί κατά μία ώρα η ψηφοφορία κι έτσι θα ολοκληρωθεί στις 18:00.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στο πρώτο δίωρο είχαν ήδη ψηφίσει 50.000 πολίτες, ενώ συνεργάτες του κ. Βενιζέλου λένε ότι έως τις 14:00 έχουν ψηφίσει περίπου 100.000 πολίτες. Στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για «ανέλπιστη συμμετοχή».

Θέμα δημιουργήθηκε στην Ιεράπετρα κθώς αγρότες της περιοχής απέκλεισαν τα εκλογικά κέντρα όπου διεξέγεται η ψηφοφορία, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που προκαλεί στη μεταφορά των κηπευτικών η επ\’ αόριστον απεργία της ΠΝΟ, από τη Δευτέρα. Αργότερα, οι αγρότες αποχώρησαν και η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη Θεσσαλονίκη, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα και οι πολίτες που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους, καθώς και για την έλλειψη φακέλων.

Στην Αχαΐα δεν άνοιξε ένα εκλογικό τμήμα -σε σύνολο 14. Η νομαρχιακή επιτροπή αποφάσισε να μην λειτουργήσει το εκλογικό τμήμα στο πολιτιστικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας, διότι όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.

Πάντως, η γενική αίσθηση που επικρατεί είναι ότι η συμμετοχή ξεπερνά τις προσδοκίες της Ιπποκράτους.

Οι κάλπες κλείνουν στις 18:00 και περίπου δύο ώρες αργότερα αναμένεται να υπάρχει σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα και τη συμμετοχή, σε ποσοστό 25%.

Μιλώντας στο Mega, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος τόνισε ότι η δημοκρατική παράταξη έχει πολύ βαθιές ρίζες και αυτό την κρατά ζωντανή. Επισήμανε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να διορθώσει τα λάθη που έχει κάνει.

Ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι «αυτοί που έχουν θυμώσει είναι αυτοί που μας αγαπούσαν» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Βενιζέλος θα ξαναμιλήσει στις ψυχές αυτών των ανθρώπων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στο ίδιο κανάλι, εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι η πρώτη εικόνα που υπάρχει για την εκλογική διαδικασία διαψεύδει όσους δεν ήθελαν αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία, φοβούμενοι είτε γιατί την αποχή, είτε τα επεισόδια. «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα ριζωμένο στο λαό» επισήμανε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook