Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια της χώρας από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πριν 3 ημέρες (15-3-2012) σε δύο ενεχυροδανειστήρια σε Γαλάτσι και Χαλάνδρι, που ανήκουν στην ίδια ατομική επιχείρηση, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με την νόμιμη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα και στα δύο ενεχυροδανειστήρια διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν σωστά το προβλεπόμενο ενιαίο βιβλίο, δεν τηρούνταν τα αγορασθέντα αντικείμενα στο κατάστημα για τουλάχιστον ένα μήνα από την ημερομηνία αγοράς, όπως προβλέπεται από σχετικές αστυνομικές διατάξεις και επιπλέον δεν επιδείχθηκε το σχετικό μισθωτήριο του χώρου.

Επίσης στο ενεχυροδανειστήριο στο Γαλάτσι, δεν επιδείχθηκε η σχετική βεβαίωση αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος, ενώ το ενεχυροδανειστήριο στο Χαλάνδρι άρχισε την λειτουργία του, σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών από την βεβαίωση αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος, όπως προβλέπεται σε σχετική αστυνομική διάταξη.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη αστυνομικός φορολογικός έλεγχος για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων της ποινικής νομοθεσίας για τη φορολογία.

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook