Έκκληση προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδίας ΠΝΟ να περιορίσει τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις απηύθυνε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , Β. Κορκίδης και κάλεσε όλους τους φορείς της Ναυτιλίας να συμβάλουν στη διασφάλιση της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων από τη νησιωτική Ελλάδα, στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

«Το ελληνικό εμπόριο για άλλη μια φορά απευθύνει έκκληση στην ΠΝΟ, παρά τα δίκαια αιτήματά της, να περιορίσει τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις και να επιτρέψει από το βράδυ της Τρίτης να γίνουν κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων, από και προς τα νησιά για την μεταφορά των ευπαθών προϊόντων», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

Η ΕΣΕΕ ζητεί από την ΠΝΟ «να κατανοήσει ότι το δίκαιο του ενός δεν μπορεί να είναι η καταστροφή του άλλου» και καλεί τους Έλληνες ναυτικούς «σε ένα κοινό αγώνα για την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ώστε να διασφαλίσουμε τη φθηνότερη και απρόσκοπτη μετακίνηση των επιβατών, αλλά και τη μεταφορά των προϊόντων, από και προς τα νησιά μας, με τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας».