Οι μαζικές τοποθετήσεις στον τραπεζικό κλάδο οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς η αγορά «ζυγίζει» τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» των ομολόγων και την έρευνα της Blackrock στα δανειακά χαρτοφυλάκια.

Στις 11:00 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 0,71% στις 770,24 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 5,9 δισ. ευρώ περίπου.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στον τραπεζικό κλάδο μετά τις δηλώσεις του δοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι οι ελληνικές τράπεζες ίσως μη χρειαστούν ολόκληρο το ποσό που έχει προβλεφθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Ο Γιώργος Προβόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα ίσως μην χρειαστεί ολόκληρο το ποσό των 50 δισ. ευρώ που προβλέπονται στο πακέτο στήριξης για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση, μετά τις απώλειες του PSI και ενόψει των νέων προβλέψεων που θα κληθούν να σχηματίσουν μετά την έκθεση της Blackrock για τα επισφαλή τους δάνεια.

Παράλληλα, σε έκθεσή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που είδε το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, οι απώλειες των εγχωρίων τραπεζών από το PSI θα ανέλθουν στα 22 δισ. ευρώ και από τις αυξημένες επισφάλειες σε χορηγήσεις στα 30-35 διςσ. ευρώ. Οι τράπεζες θα πρέπει να καλύψουν τα κενά αυτά, σύμφωνα με την έκθεση, σε βάθος τριετίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook