Από το βήμα της Βουλής, το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, ο υπουργός Μεταφορών αναμένεται να ανακοινώσει την σύσταση του διοικητικού συμβουλίου της «Υποδομές Κρήτης ΑΕ», απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.Ευτύχη Δαμιανάκη.

Όμως ανέφερε ο κ.Δαμιανάκης στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έχει λάβει την διαβεβαίωση πως θα δοθεί τέλος στην μακρόχρονη εκκρεμότητα με το θέμα της διαβόητης εταιρείας που θα αναλάβει το συνολικό έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Σε ότι αφορά στο θέμα της επέκτασης του αερολιμένα Χανίων «Γ.Δασκαλογιάννης», ο κ.Δαμιανάκης τόνισε πως η δημοπρασία του έργου, προυπολογισμού σχεδόν 100 εκατομ ευρώ προχωρά κανονικά, και στις 10 Απριλίου θα ανοιχτούν οι φάκελοι των προσφορών.

Όμως για να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο στον οποίο θα κατακυρωθεί το έργο, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, αλλά από τους αρμοδίους ακόμη δεν έχει σταλεί ο σχετικός φάκελος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Βουλγαράκη θα καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε να σταλεί άμεσα ο φάκελος στις Βρυξέλες.

Επίσης ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε πως στις 3 Απριλίου υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου κατασκευής του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων προυπολογισμού 17,8 εκατομ ευρώ.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ.Δαμιανάκης, στο πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου εγκαθίσταται στο σπίτι του Ελ.Βενιζέλου στην Χαλέπα Χανίων, ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο ανακαίνισης της οικίας του Εθνάρχη προυπολογισμού 3,5 εκατομ ευρώ.

Μάλιστα ο Χανιώτης βουλευτής τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο κ.Ν.Παπαδάκης, διευθυντής του εθνικού ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελ.Βενιζέλος», έδρα του οποίου είναι η ιστορική οικία της Χαλέπας.


Οι λάθος επιλογές του Παπανδρέου

Σε ότι αφορά στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ.Δαμιανάκης έκανε λόγο για κορυφαία διαδικασία και για μια πορεία προς τις εκλογές που θα οδηγήσει σε νίκη του ΠΑΣΟΚ.

«Στην πορεία προς τις εκλογές, στους πολίτες πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια και μόνο η αλήθεια» τόνισε ο κ.Δαμιανάκης, επισημαίνοντας το δύσκολο έργο του Ευάγγελου Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών.

Παράλληλα προέβλεψε πως από τις εκλογές δεν θα προκύψει αυτοδυναμία, αλλά τα κόμματα εκείνα που θα κληθούν να κυβερνήσουν τον τόπο.

Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο των πολιτών, είπε ο κ.Δαμιανάκης, είναι να φύγει η χώρα από την ύφεση και η νέα κυβέρνηση να προωθήσει ισοδύναμα μέτρα ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να διαχειριστεί μιαν τεράστια κρίση, είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λάθος επιλογές σε ότι αφορά στην επιλογή των προσώπων.

«Όταν έχεις να διαχειριστείς μια κρίση τέτοιου μεγέθους δεν επιλέγεις φίλους ή κολλητούς» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως αυτές οι επιλογές έφεραν λάθη τακτικής, στρατηγικής και διαχείρισης της κρίσης.

Πάντως τόνισε πως χάρη στην συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου στην σύνοδο κορυφής της 26-27/10/2011 η χώρα γλίτωσε από την άτακτη χρεοκοπία.

Ναπολέων Σαραντίδης

[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook