Για τελευταία φορά θα συμμετάσχει στο υπουργικό το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αύριο θα αντικατασταθεί είτε από τον Φίλιππο Σαχινίδη, είτε από τον Τάσο Γιαννίτση. Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών θα προτιμούσε να αντικατασταθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά σύμφωνα με συνεργάτες του ο Λουκάς Παπαδήμος \”δεν το θέλει\”.

Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει άμεσα κύκλο επαφών με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Θέλει να τους ενημερώσει για το τι μένει να γίνει μέχρι την προκήρυξη των εκλογών και, εν τέλει, μέχρι να στηθούν οι κάλπες. Ο Λουκάς Παπαδήμος θα επισημάνει σε όλους την ανάγκη να διατηρηθεί η πολιτική ηρεμία, γιατί η ισορροπία στην οικονομία και την κοινωνία είναι εύθραστη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Ανακοινώσεις Πρωθυπουργού.

Ενέργειες που αφορούν την εφαρμογή του Οικονομικού Προγράμματος της Ελλάδος. (Εισηγητής: Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος)

Σχέδιο νόμου: «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση – Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ». (Εισηγητής: Υπουργός Εσωτερικών κ. Α. Γιαννίτσης)

Ενημέρωση για θέματα πολιτικής Ενέργειας. (Εισηγητής: Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου)

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συναντηθεί, εκτός από τον πρωθυπουργό, τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια όσο και με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην κυβέρνηση ενώ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση μέχρι τις εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook