Η ιστορία ενός βρετανού βασιλιά και ο προσωπικός του αγώνας να ξεπεράσει την ψυχολογική του αδυναμία στην εκφώνηση δημοσίων λόγων, προκειμένου να οδηγήσει τον λαό του στη μάχη του Β\’ Παγκοσμίου Πολέμου, σάρωσε τα βραβεία Όσκαρ στην 83η ετήσια απονομή της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στην αυλαία της τελετής στο Kodak Theatre του Hollywood το βράδυ της Κυριακής, \”Ο λόγος του Βασιλιά” κατάφερε να κερδίσει τα βραβεία της καλύτερης ταινίας, καλύτερου ηθοποιού, καλύτερου σκηνοθέτη και καλύτερου πρωτότυπου σενάριου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όταν ο σκηνοθέτης της ταινίας παρέλαβε το βραβείο επισήμανε ότι η μητέρα του ήταν εκείνη που ανακάλυψε το σενάριο και του πρότεινε να το σκηνοθετήσει! Επίσης, ο σεναριογράφος της ταινίας, David Seidler, επεσήμανε ότι στα 73 του, ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος που διακρίθηκε από την Ακαδημία στην κατηγορία καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, ενώ ο πρωταγωνιστής, Colin Firth, ολοκλήρωσε την ομιλία του δηλώνοντας, \”Έχω την αίσθηση, ότι η καριέρα μου μόλις απογειώθηκε”.
\"\"

Δυστυχώς, παρά τις ελπίδες για διάκριση, η ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας με τον \”Κυνόδοντα\” του Γιώργου Λάνθιμου, δεν κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο, καθώς το Όσκαρ απέσπασε η δανέζικη ταινία, “In a Better World”.

Από την άλλη πλευρά, η πολύπαθη ιστορία ενός φοιτητή του πανεπιστημίου Harvard να δημιουργήσει τη διασημότερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, της οποίας η χρήση συνέβαλε στην έναρξη και δημοσιοποίηση των γεγονότων του ντόμινο εξεγέρσεων στη Μέση Ανατολή, αν και φαβορί, έχασε την ευκαιρία να κερδίσει διακρίσεις στις μεγάλες κατηγορίες, όμως το \”Social Network\” κατάφερε να κερδίσει τα Όσκαρ για την καλύτερη μουσική επένδυση, μοντάζ και καλύτερο διασκευασμένο σεναρίο.

To \”Inception\”, μια ταινία που εξερευνά το ανθρώπινο μυαλό και τα όνειρα, κέρδισε τέσσερα βραβεία, cinematograhy, μίξης ήχου, μοντάζ ήχου και οπτικών εφέ.

\"\"

Το επίσημο θέμα της 83ης Απονομής Βραβείων Όσκαρ ήταν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κινηματογράφου, ενώ τη τη φετινή απονομή παρουσίασαν, οι ηθοποιοί Τζέιμς Φράνκο και Αν Χάθαγουεϊ, η νεαρότερη ίσως παρουσιάστρια στην ιστορία των Όσκαρ.

Φόρός τιμής στην ταινία Grease από τους παρουσιαστές των βραβείων:



real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook