Ο Hipolito Yrigoyen, πρώην γερουσιαστής της Αργεντινής, ισχυρίζεται ότι η πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, η Μάργκαρετ Θάτσερ υπέφερε από «την ασθένεια του αλκοολισμού». Μάλιστα, δεν δίστασε να την παρομοιάσει με τον Αργεντινό δικτάτορα στρατηγό Galtieri, ο οποίος διέταξε το 1982 την εισβολή στα Φόλκλαντ και οδήγησε στο να δολοφονηθούν χιλιάδες σ’ έναν πόλεμο εναντίον του λαού του.

Όπως δήλωσε σε εφημερίδα ο Hipolito Yrigoyen: «Galtieri και Θάτσερ μοιράζονται την ευθύνη του πολέμου. Εκείνος επειδή αποφάσισε σχετικά με την κατοχή των νησιών κι εκείνη επειδή χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να αποφύγει μία ειρηνική επίλυση. Αυτοί οι ηγέτες επίσης μοιράζονται το πάθος για το ποτό και κυβέρνησαν μ’ έναν αυταρχικό τρόπο. Πολλές ζωές νέων ανθρώπων χάθηκαν κι αυτή είναι η τραγωδία».

Η Θάτσερ απολάμβανε πάντα ένα ποτηράκι ουίσκι πριν από τον βραδινό ύπνο. Αλλά ο πρώην ηγέτης των Tory, Norman Tebbit, τόνισε πως τα σχόλια του Yrigoyen είναι γελοία και τον θεωρεί αναξιόπιστο. «Προφανώς είναι ανόητος. Αυτά είναι εντελώς φανταστικά. Έχει παραισθήσεις», είπε για τον πρώην Αργεντινό γερουσιαστή. Τον επόμενο μήνα είναι η επέτειος για τα 30 χρόνια εισβολής στις νήσους, που είναι ακόμη διαφιλονικούμενη περιοχή.

 
THE SUN

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook