Τρίτη και… φαρμακερή, ήταν η διάρρηξη που έκαναν σε μια εκκλησία στην Καρδίτσα δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 23 χρόνων. Οι αστυνομικοί του τμήματος Περιφέρειας τους τσάκωσαν επ’ αυτοφώρω και με τη σύλληψή τους εξιχνιάστηκαν άλλες δυο διαρρήξεις σε ναούς της περιοχής.

Ένας διερχόμενος πολίτης αντιλήφθηκε τους δύο δράστες που είχαν εισβάλει στην εκκλησία και προσπαθούσαν να διαρρήξουν το παγκάρι και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι ιερόσυλοι προσπάθησαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο του 40χρονου, αλλά εντοπίστηκαν σε κοντινή περιοχή και συνελήφθησαν με τα διαρρηκτικά εργαλεία και τα γάντια που χρησιμοποίησαν.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι στις 8 Μαρτίου είχαν παραβιάσει την είσοδο άλλης μιας εκκλησίας στην Καρδίτσα και άρπαξαν 50 ευρώ από το παγκάρι και τον εξοπλισμό της μικροφωνικής εγκατάστασης αξίας 900 ευρώ. Αλλά και στις 11 Μαρτίου, είχαν «χτυπήσει» άλλον ένα ναό στην πόλη, από το παγκάρι του οποίου έκλεψαν 100 ευρώ, ενώ άντλησαν και βενζίνη αξίας 60 ευρώ απόμια μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη απ’ έξω! Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν διέπραξαν και άλλες διαρρήξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook