Το νόμο στα χέρια τους άρχισαν  να παίρνουν οι πολίτες σε  διάφορες περιοχές της χώρας,  όπου η Αστυνομία… λάμπει δια  της απουσίας της. Ειδικά στο  πολύπαθο Σπαθοβούνι Κορινθίας, όπου από μέρες οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να κάνουν ένοπλες περιπολίες για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από τις επιδρομές κακοποιών, ένας επίδοξος διαρρήκτης πέρασε…  δυσάρεστες στιγμές στα χέρια τους.

Οι ύποπτες κινήσεις τεσσάρων  αγνώστων με ένα μαύρο Ι.Χ. έξω από μία κατοικία της οποίας οι ένοικοι έλειπαν στην Αθήνα, έκαναν έναν κάτοικο της περιοχής να σταματήσει το φορτηγό του και να τους ρωτήσει τι έκαναν εκεί… Οι άγνωστοι τον απείλησαν με μπόλικο θράσος ότι θα τον δείρουν και θα του σπάσουν το αυτοκίνητο. Τότε, εκείνος κατέβασε από την καρότσα… δέκα Πακιστανούς που εργάζονται στα φυτώρια του, οι οποίοι κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον των υπόπτων.

Οι τρεις που βρίσκονταν μέσα  στο αυτοκίνητο πανικοβλήθηκαν  και έφυγαν με ταχύτητα εγκαταλείποντας στα χέρια των αλλοδαπών τον τέταρτο της ομάδας, με αποτέλεσμα οι Πακιστανοί να πέσουν πάνω του και να τον κάνουν… ασήκωτο από το ξύλο! Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Τον έβαλαν στο φορτηγό και τον μετέφεραν δεμένο χειροπόδαρα με σχοινί στην πλατεία του χωριού, όπου τον έδεσαν στον κορμό μιας ακακίας και ειδοποίησαν την Αστυνομία να τον παραλάβει. Ώσπου να φτάσει το περιπολικό με τους αστυνομικούς, όμως, οι εξαγριωμένοι κάτοικοι τον είχαν κάνει να… παρακαλάει να συλληφθεί.

Αλλά και στη Νέα Ιωνία του Βόλου, οι πολίτες καταδίωξαν δύο «πορτοφολάδες» 29 και 31 χρόνων που άρπαξαν από την τσέπη μιας ηλικιωμένης γυναίκας το πορτοφόλι της με 40 ευρώ και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον ένα από αυτούς και να τον παραδώσουν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου οι οποίοι έφτασαν σχεδόν αμέσως. Μάλιστα, οι αυτόπτες μάρτυρες είχαν συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά και του δεύτερου δράστη και, βάσει της περιγραφής που έδωσαν, συνελήφθη και αυτός λίγη ώρα αργότερα.Με τσουγκράνες και κυνηγετικές καραμπίνες περιπολούν τα χωριά τους κάτοικοι της Ηλείας και προσπαθούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους από τους επίδοξους κλέφτες. Το πρόβλημα γνωστοποίησαν στον υπουργό Προστασίας

Και στην Δυτική Ελλάδα όμως τα γεγονότα δεν έχουν διαφορετική σκοπιά.

Κάθε βράδυ γυρίζουν στους δρόμους του χωριού, οπλισμένοι με τσουγκράνες και κυνηγετικές καραμπίνες. Αδυνατούν να περιμένουν πότε η πολιτεία θα λάβει τις ευθύνες της και τα κατάλληλα μέτρα και βγαίνουν οι ίδιοι σχεδόν αρματωμένοι στους δρόμους και τα χωριά.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο χωριό Αγία Μαύρα του δήμου Πηνείου.

Οι κάτοικοι του χωριού τονίζουν ότι αναγκάστηκαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, για να αντιμετωπίσουν τους ληστές που όπως λένε χαρακτηριστικά, τους έχουν κάνει να πετάγονται το βράδυ από τα κρεβάτια τους.

Οι περιπολίες των κατοίκων γίνονται με βάρδιες συνήθως το βράδυ.

Εξοπλισμένοι με τσουγκράνες και με κυνηγετικές καραμπίνες οι κάτοικοι παίρνουν τους δρόμους προσπαθώντας να πιάσουν επ\’ αυτοφώρω κάποιον από τους ληστές που συνήθως είναι ομάδες αλλοδαπών από χώρες όπως η Βουλγαρία και Αθίγγανοι.

Οι ληστές κλέβουν αρνιά, κότες και εργαλεία δουλειάς με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Πολλοί φτάνουν στο σημείο να κοιμούνται στους στάβλους για να τους πιάσουν. Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς η εγκληματικότητα διογκώνεται και το προσωπικό είναι ελάχιστο.

Μάλιστα, οι επικεφαλής των αστυνομικών αρχών της περιοχής δηλώνουν ότι έχουν γνωστοποιήσει το πρόβλημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και περιμένουν ανταπόκριση

protothema.gr
news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook