Περικοπές σε ωριμάνσεις και χρονοεπιδόματα, όπως… προστάζουν οι τελευταίες μνημονιακές παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, ώστε ο ΟΤΕ να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως δημοσιεύει το ιn.gr, προτίθεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους για τις νέες περικοπές.

Παρά το γεγονός ότι με τον πρόσφατο νόμο καταργείται και η μονιμότητα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ που είχαν προσληφθεί πριν από το 2005, η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, προτίθεται να σεβαστεί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας που συμφώνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο στην τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας.

Στόχος του ομίλου είναι το εργασιακό κόστος στη σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα, σε βάθος τριετίας-τετραετίας, να πέσει στο 22%-23% των εσόδων, από το 35% που βρίσκεται τώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, ο ΟΤΕ σχεδιάζει ακόμα και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περίπου 1.600-1.800 εργαζόμενους, υπό δύο προϋποθέσεις: ότι θα διορθωθεί το φορολογικό καθεστώς των επιδομάτων για τις εθελούσιες και ότι θα δοθεί η δυνατότητα αυτασφάλισης στο ΤΑΠ-ΟΤΕ (Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook