Η παράκαμψη των Μαλίων που είχε μετατραπεί σε…γιοφύρι της Άρτας, παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, δέκα χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών. Το έργο πέρασε απο πολλά κύματα, αλλάζοντας εργολάβους με την οριστική υλοποίηση του να φαντάζει ανέφικτη.

Τελικά έστω και η κύρια οδική αρτηρία – αφού οι κόμβοι δεν παραδόθηκαν ακόμη- τέθηκε στην διάθεση των οδηγών. Με την χρήση του συγκεκριμένου τμήματος οι οδηγοί μπορούν να αποφεύγουν την είσοδο τους σε Σταλίδα και Μάλια, γλυτώνοντας εκτός απο χρόνο και ταλαιπωρία αφού το μποτιλιάρισμα και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στις συγκεκριμένες περιοχές, ειδικά το καλοκαίρι αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Στην διαδικασία παράδοσης του τμήματος βρέθηκαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα είχε καλλιεργηθεί αρνητικό κλίμα για βουλευτές και κορυφαίους αυτοδιοικητικούς, με τον φόβο αποδοκιμασιών να κυριαρχεί. Έτσι απέφυγαν οι περισσότεροι να παραστούν στα εγκαίνια του έργου.

Η Παράκαμψη Μαλίων του ΒΟΑΚ έχει μήκος 9 χιλιόμετρα και το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook