Δεν ήθελε η οικογένειά του να ανακαλύψει ότι στις φλέβες του έτρεχε τσιγγάνικο αίμα. Γι’ αυτό κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό την ύπαρξη επιστολής που πιστοποιούσε την καταγωγή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως δημοσιεύει η Daily Mail, η επιστολή που εστάλη στον Chaplin στα ‘70s, ισχυρίζεται ότι ο πρωτοπόρος ηθοποιός είχε γεννηθεί στο «Black Patch» κοντά στο Μπίρμιγχαμ και όχι στο Λονδίνο όπως αναφερόταν. Μέχρι σήμερα ο πραγματικός τόπος γέννησης του Chaplin έχει παραμείνει μυστήριο τόσο για τη CIA όσο και για την MI5.

Το έγγραφο είναι υπογεγραμμένο από τον Jack Hill, που ζούσε στο Στραφορντσάιρ και ανακαλύφθηκε το 1991 όταν η κόρη του αείμνηστου σταρ κληρονόμησε το γραφείο όπου αυτό ήταν κρυμμένο. Στο γράμμα του ο κ. Hill έλεγε στον Chaplin ότι είχε γεννηθεί μέσα σε καραβάνι, στην κοινότητα των Αθίγγανων στο Σμέθγουικ, στα Δυτικά Μίντλαντ, όπου ήταν υπό την ηγεσία βασίλισσας των Τσιγγάνων, τη Sentenia «Henty» Smith, που πέθανε το 1907.

Ο ερευνητής Edward Ellis από το Μάντσεστερ επιχειρεί να ρίξει φως στην ιστορία του Hill ώστε να οριστικοποιηθεί αν οι ισχυρισμοί του είναι αληθείς ή όχι. Όπως είπε ο Ellis: «Είναι πραγματικό μυστήριο, ένα θέμα που το έχουν ερευνήσει η MI5 και η CIA στα ‘50s και δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη. Επειδή δεν είχε πιστοποιητικό γέννησης, ούτε και ο ίδιος ο Chaplin ήξερε πού ακριβώς είχε γεννηθεί».

Ο γιος του αείμνηστου σταρ Michael αποκάλυψε πέρυσι την ύπαρξη της επιστολής, η οποία ήταν κρυμμένη στο σεκρετέρ που επί δεκαετίες βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα του Chaplin. Η κόρη του ηθοποιού Victoria κάλεσε έναν κλειδαρά ώστε να σπάσει την κλειδαριά και να ανοίξει το συρτάρι. Ο Ellis, που η οικογένειά του έχει επαφές με την κουλτούρα των Ρομά, ισχυρίζεται ότι ο Chaplin ίσως αποφάσισε να κρύψει το γράμμα γιατί δεν ήθελε ο κόσμος να μάθει για την τσιγγάνικη καταγωγή του λόγω των μέχρι σήμερα αντιλήψεων που υπάρχουν για τους Τσιγγάνους.

Στην επιστολή ο Hill έλεγε στον Chaplin ότι ο πατέρας του, που τον αποκαλούσαν «Captain» J J Hill, ήταν θηριοδαμαστής σε τσίρκο που έκανε περιοδεία στα Δυτικά Μίντλαντ και πως ήταν ο μόνος άνθρωπος εν ζωή που ήξερε το μυστικό της γέννησης του σταρ. Ο πατέρας του Chaplin, όπως του έγραφε, δούλευε μαζί με τον δικό του πατέρα. Λίγο μετά τη γέννηση του ηθοποιού, η οικογένειά του εγκατέλειψε το τσίρκο και μετακόμισε στο Λονδίνο όπου ο πατέρας του εργαζόταν σε μουσικές παραστάσεις.

Ο μικρός Charlie ακολούθησε τα βήματά του κι έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη σκηνή στην ηλικία των 5.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Ellis, ένας άνδρας ονόματι John J Hill – και υπέγραψε την επιστολή ως Jack – ζούσε εκεί το 1971-1972, αλλά και το 1976-77, ενώ επίσης εκεί ζούσε και μία Kate Hill, που μάλλον ήταν η σύζυγός του. Έστειλε το γράμμα λίγο πριν από τον θάνατό του και επειδή άκουσε τον Chaplin να λέει ότι γεννήθηκε στο Κένινγκτον και γι’ αυτό τον αποκαλεί «μικρό ψεύτη». Πέρα από αυτά ο Chaplin κράτησε το γράμμα μυστικό γιατί ίσως γνώριζε ότι υπήρχε δόση αλήθειας στα λεγόμενα του άνδρα.

real.gr από daily mail

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook