Ανοικτή συνεδριακή εκδήλωση πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 22 Μαρτίου η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος "EURONET 50/50-European Network of Education Centers για την εξοικονόμηση της ενέργειας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στην αίθουσα «Καστελάκη» και θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί τόσο από τα σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης όσο και από σχολεία των εννέα υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σήμερα εξάλλου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, πραγματοποιήθηκε η τελική συνάντηση των αντιπροσωπειών στο πρόγραμμα.

Από την Περιφέρεια Κρήτης έλαβαν μέρος τέσσερα σχολεία, και συγκεκριμένα το 40ο Δημοτικό Ηρακλείου, το 2ο Δημοτικό Αρχανών, το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου μαζί με τους Διευθυντές, καθηγητές και δασκάλους των σχολείων και τα μέλη της ενεργειακής ομάδας κάθε σχολείου.

Το EURONET 50/50 -European Network of Education Centers «Intelligent Energy – Europe Programme» είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εξοικονόμηση της ενέργειας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Συνολικά στο πρόγραμμα παίρνουν μέρος 50 σχολικές μονάδες από 9 χώρες: Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, και Φινλανδία.

Σκοποί του προγράμματος είναι:

-Η εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με μικρά μέτρα συντήρησης στις σχολικές μονάδες,
-Η αλλαγή της συμπεριφοράς των μαθητών μέσα από την εκπαίδευση, και η ενημέρωσή τους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα,
-Η ανάληψη από τους μαθητές ενός σημαντικού ρόλου στην ανάπτυξη ιδεών και μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας στο σχολείο τους.