Το βακτηρίδιο της φυματίωσης έχει «αποικίσει» τις φυλακές Δομοκού. Δύο κρατούμενοι εντοπίστηκαν με ενεργό φυματίωση και τέσσερις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο ειδικού κλιμακίου του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τους 850 τροφίμους που βρίσκονται στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού οι 250 βρέθηκαν θετικοί στην εξέταση της δερματικής αντίδρασης (mantoux) στη νόσο της φυματίωσης.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το διεπιστημονικό κλιμάκιο του φορέα το διάστημα από την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 έως και την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 ενημέρωσε τους τροφίμους για τη νόσο και τις επιπτώσεις της ενώ υλοποίησε και συμβουλευτικό πρόγραμμα σε άτομα που αρνούνταν να εξεταστούν. Παράλληλα, υπέβαλε τους κρατούμενους και σε ακτινολογικό έλεγχο προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν νοσούν ή όχι καθώς η δερματική αντίδραση δίδει ψευδές θετικό αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις.

Τις πέντε ημέρες παραμονής των ειδικών του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Δομοκό εξετάστηκαν συνολικά 472 άτομα. Πραγματοποιήθηκαν 361 ακτινογραφίες θώρακος και 153 δερματικά τεστ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook