Έχοντας πολύ καλή αμυντική τακτική ο ΟΦΗ κατάφερε να κρατήσει απέπαφη την εστία του στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό για 80 λεπτά και λύγισε στο 81΄ όταν ο Μέλμπεργκ παραβίασε την εστία του πολύ καλού Σαχσανίδη και χάρισε τη νίκη με 1-0 στον Ολυμπιακό.

Το συγκεκριμένο σκορ δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά αφήνει και ελπίδες στην κρητική ομάδα εν όψει της ρεβάνς στο «Γεντί Κουλέ».

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 17΄ όταν ο Αμπντούν σούταρε έξω από την περιοχή ο Σαχσανίδης απέκρουσε και ο επερχόμενος Τζεμπούρ έκανε φάουλ στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ που τραυματίστηκε σε αυτή την φάση αλλά συνέχισε το ματς μέχρι το τέλος.

Στο 20΄ ο Τζεμπούρ μετά την σέντρα του Αμπντούν δεν κατάφερε να κάνει το 1-0, με τους «ερυθρόλευκους» να απειλούν ακόμη δύο φορές για να ανοίξουν το σκορ στο 38΄ σε φάουλ του Χολέμπας και στο 43΄ σε κοντινή κεφαλιά του Μανιάτη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεση του προς την εστία του Σαχσανίδη που όσο παιρνούσε η ώρα γινόταν και καλύτερος με τον ΟΦΗ να βγάζει το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου χωρίς να του κάνει αξιόλογη φάση η ομάδα του Πειραιά.

Στο 63΄ μάλιστα αν στην αντεπίθεση που βγήκε με Παπουλή και Μάντζιο το σουτ του τελευταίου ήταν καλύτερο μπορούσε ο ΟΦΗ να κάνει το 0-1.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφώρησε στο 81΄ όταν και πάλι από μια στημένη φάση λύγιζε η άμυνα του ΟΦΗ και ο Σαχσανίδης. Ο Ορμπάϊθ εκτέλεσε φάουλ και ο Μέλμπεργκ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε την κεφαλιά και χάρισε τη νίκη με 1-0 στους γηπεδούχους δίνοντας τους προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ολυμπιακός (Ε. Βαλβέρδε): Κάρολ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (73’ Φέϊσα), Φουστέρ (46’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Αμπντούν (62΄Ντιόγκο), Τζεμπούρ .

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (88’ Πίτσος), Ζόρντι Λόπεθ, Παπουλής, Σίσιτς (64’ Χόρχε Λόπεθ), Μάντζιος (73’ Καμπάνταης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook