Στην πολύ καλή παρουσία των παικτών του συνολικά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και στο γεγονός ότι εφάρμοσαν σε μεγάλο βαθμό τα όσα τους είχε πει για το ματς στάθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους».

Ο προπονητής του ΟΦΗ παρά την ήττα με 1-0 τόνισε ότι το παιχνίδι που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο «Γεντί Κουλέ» θα είναι εντελώς διαφορετικό καθώς η ομάδα του θα παλέψει για να πάρει την πρόκριση διεκδικόντας τις ελπίδες που της αναλογούν.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του ΟΦΗ τόνισε :

«Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι και έγινε ακόμα πιο δύσκολο γιατί είχαμε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής και όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, αν δεν είσαι πειθαρχημένος, αν δεν έχεις πλάνο, δεν έχεις σχέδιο, τότε θα κινδυνεύσεις. Το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, από την αρχή με το που έγινε η κλήρωση. Για τη δική μου ομάδα ότι απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας σταθήκαμε αξιοπρεπέστατα, το 1-0 μας αφήνει ελπίδες, όσες ελπίδες έχουμε για να το παλέψουμε στο «Γεντί Κουλέ». Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν. Από μία στιγμή αδράνειας δεχτήκαμε το γκολ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και εκεί θα στρέψουμε την προσοχή μας.

Φάνηκε ότι ο ΟΦΗ είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα και κυρίως στην άμυνα.

Για το γεγονός ότι θα αναγκαστεί να αλλάξει τακτική στο δεύτερο ματς για να διεκδικήσει την πρόκριση :

«Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Άλλο το σημερινό και άλλο μετά από 15 μέρες. Κάθε παιχνίδι δεν είναι ίδιο. Αν παρασυρθείς, ίσως το πληρώσεις. Εμείς λοιπόν από τη στιγμή που θα γίνει το επόμενο παιχνίδι, θα το σκεφτούμε τι θα κάνουμε.

Για το αν έχει κάποιο τραυματισμό ο Μάντζιος και βγήκε από το ματς :

«Τo είπα και πριν ότι είχαμε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής, όπως ο Μπούρμπος, ο Γαλανόπουλος, ο Μάντζιος, ο τερματοφύλακάς μας. Τα παιδιά όμως έδωσαν το 200%. Ειδάλλως δεν έχεις τύχη όταν αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Για το αν πήγε ο ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του :

«Ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις ένα αποτέλεσμα. Αν δεν έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε ένα γκολ, θα κινδυνεύσεις. Αν δεν είσαι πειθαρχημένος θα κινδυνεύσεις. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πολύ διαφορετικό. Άλλο παιχνίδι στο Ηράκλειο, άλλο σήμερα, άλλο ήταν στο πρωτάθλημα, άλλο το 2-2, άλλο το φιλικό. Παιχνίδι με παιχνίδι διαφέρει. Δεν υπάρχει ομάδα που θα πάει να πει ότι πάει να πάρει ισοπαλία. Αν πας για ισοπαλία θα χάσεις.»

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δέχεται ακόμη ένα γκολ από στημένη φάση και από κεντρικό αμυντικό :

«Μας προβληματίζει το ότι δεχόμαστε γκολ συνεχώς από αμυντικούς. Είναι ένα θέμα που θα το λύσουμε εκ των έσω».

«Μας αφήνει ελπίδες το 1-0»

Στις ελπίδες που έχει ο ΟΦΗ για την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος παρά την ήττα με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στάθηκε στις δηλώσεις του ο κεντρικός αμυντικός της κρητικής ομάδας Γιώργος Γεωργίου.

Στην τοποθέτηση του για το ματς ο Γεωργίου επεσήμανε :

«Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα με τον προιπονητή, ξέραμε ότι θα δεχτούμε πίεση, κλειστήκαμε και δεχτρήκαμε ένα γκολ από μία στημένη φάση. Γενικώς το διαχειριστήκαμε καλά το ματς. Δεν νομίζω ότι πολλές ομάδες έρχονται στο Καραϊσκάκη για να παίξουν μπάλα. Φεύγουμε πάντως με ένα σκορ που μας αφήνει ελπίδες για να παλέψουμε για κάτι καλύτερο. Το 1-0 είναι ένα σκορ που μπορούμε κάτι να κάνουμε στο Ηράκλειο όπου είναι το σπίτι μας και η δύναμή μας. Σίγουρα ξέρουμε ότι αμυνθήκαμε, αλλά αυτό είναι το στυλ μας. Με κάποια αντεπίθεση θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα».

«Παίζαμε απέναντι σε ένα τοίχο»

Στην πολύ καλή αμυντική λειτουργεία του ΟΦΗ στο παιχνίδι και στο γεγονός ότι μόλις έφταναν έξω από την περιοχή του Σαχσανίδη δυσκολευόταν να κάνουν ευκαιρίες στάθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη τύπου.

Στο σχόλιο του για το παιχνίδι ο Ισπανός τεχνικός τόνισε :

 «Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που πάντα μας δυσκολεύει πολύ, κάνει τα πράγματα δύσκολα για εμάς, γιατί κλείνεται υπερβολικά πίσω και είναι δύσκολο να περάσουμε την αμυντική της γραμμή. Οπότε σήμερα ήταν η πρώτη φορά που καταφέραμε να τον κερδίσουμε, γιατί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά ούτε και στον α\’ γύρο το καταφέραμε. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά, παρόλο που σήμερα ο μεγαλύτερος αντίπαλος ήταν η έλλειψη ευστοχίας από τη δική μας πλευρά. Όπως είπα και νωρίτερα, σήμερα ήταν σαν να παίζουμε απέναντι σε έναν τοίχο. Ήταν πολύ δύσκολα να περάσουμε την αμυντική γραμμή του ΟΦΗ που δεν μας απείλησε. Όσο περνούσε ο χρόνος, τα πράγματα γίνονταν πιο δύσκολα, γιατί μας έλειπε η φρεσκάδα. Ευτυχώς καταφέραμε να σκοράρουμε, έχουμε το πλεονέκτημα, αλλά η πρόκριση είναι ακόμα ανοικτή».

Για το γεγονός ότι το παιχνίδι στο σύνολο του φάνηκε ότι είχε ένα αργό ρυθμό :

Δεν συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο αργό και ειδικά στο α\’ ημίχρονο. Ίσως να δινόταν αυτή η εντύπωση, γιατί ο αντίπαλος όταν κλείνεται πίσω δεν έχεις πολλές εναλλαγές. Σήμερα εμείς καταφέραμε με διάφορους συνδυασμούς να μπούμε στην περιοχή του αντιπάλου, όμως, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς, γιατί ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλά κλεισμένος. Καταλαβαίνω γιατί φαινόταν αργό το ματς, γιατί παρόλο που φτάναμε στην περιοχή, ήταν δύσκολο να τελειώσουμε τις φάσεις, βρίσκοντας τις κατάλληλες λύσεις. Μερικές φορές όμως πρέπει να έχεις υπομονή.

Για το τι ποσοστά δίνει για την πρόκριση μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα :

«Παρόλο που έχουμε το πλεονέκτημα στο σκορ, πιστεύω ότι η πρόκριση είναι ανοικτή. Εμείς θα πάμε εκεί για να προσπαθήσουμε. Το ίδιο θα κάνει και ο ΟΦΗ. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πιστεύω επίσης πώς το παιχνίδι θα είναι πιο ανοικτό απ\’ ό,τι ήταν σήμερα».

«Μας δυσκόλεψε πολύ ο ΟΦΗ»

Από πλευράς των παικτών του Ολυμπιακού δηλώσεις έκανε στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Μανιάτης που υπογράμμισε ότι ο ΟΦΗ τους δυσκόλεψε αρκετά ώστε να πάρουν τη νίκη.

Στην τοποθέτηση του ο Μανιάτης επεσήμανε :

«Θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου. Σήμερα ο ΟΦΗ μας δυσκόλεψε πολύ και ο λόγος ήταν προφανής. Έπαιζε πολύ πίσω. Προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, προσπαθήσαμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες. Στο τέλος κατασφέραμε και πετύχαμε ένα γκολ. Αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα για το δεύτερο παιχνίδι. Πιστεύω ότι το ματς στην Κρήτη θα είναι πιο ανοικτό και από τις δύο πλευρές, γιατί θα αναγκαστεί ο ΟΦΗ να ανοιχτεί. Εμείς θα πάμε για να κερδίσουμε όπως κάνουμε σε κάθε ματς. Έχουμε τις δυνατότητες να το καταφέρουμε, γιατί η ομάδα θέλει πολύ να προκριθεί στον τελικό».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει δυνάμεις να αντέξει τα συνεχόμενα παιχνίδια :

«Κατ\’ αρχήν υπάρχει πληρέστατο ρόστερ, κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να βοηθήσει. Σήμερα δεν φάνηκε τόσο πολύ η κούραση. Κάποια στιγμή δείξαμε κάποια σημάδια κόπωσης. Πιέσαμε από την αρχή ψηλά και το δείξαμε. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των εναπομείναντων αγώνων». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook