Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν εκτίμησε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη, η οποία αφυπνίστηκε από τις \”θηριωδίες\” στη Συρία, θα ασκήσει περισσότερη \”πίεση\” υπέρ μιας διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης.

\”Νομίζω ότι θα ασκηθεί όλο και περισσότερη πίεση στους ηγέτες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενεργήσουν συλλογικά\”, εκτίμησε προσθέτοντας ότι κατανοεί ότι \”υπάρχει μια τεράστια οικονομική κρίση στην Ευρώπη και εκλογές στη Γαλλία σύντομα\”. Σημείωσε όμως ότι \”κάθε μέρα δημοσιεύονται φωτογραφίες (…) οι ωμότητες προκαλούν την αφύπνιση της κοινής γνώμης\”.

Στις αρχές Μαρτίου, ο κ. Μακέιν ήταν ο πρώτος Αμερικανός αξιωματούχος σε αυτό το επίπεδο που αναφέρθηκε στη δυνατότητα αεροπορικών επιδρομών στη Συρία για να βοηθηθούν οι εξεγερμένοι που αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ \’Ασαντ. Ούτε η Διοίκηση ούτε οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δεν έχουν μιλήσει μέχρι τώρα για μια τέτοια στρατιωτική δράση.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), πάνω από 9.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο τη βία εδώ και ένα χρόνο.

\”Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε\” που δεν ενεργούμε δήλωσε ο Μακέιν εκφράζοντας λύπη που ο πρόεδρος Ομπάμα \”δεν δείχνει το δρόμο\” για το θέμα της Συρίας. Ο πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις αμερικανικές προεδρικές του 2008, αποδοκίμασε την πολιτική του προέδρου Ομπάμα σχετικά με το θέμα. \”Αυτό που έχουμε ακούσει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ είναι πως \”είναι αναπόφευκτο, ο \’Ασαντ θα πέσει. Πότε όμως;\”, διερωτήθηκε ο Αμερικανός κοινοβουλευτικός.

\”Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν πριν οι ΗΠΑ ενεργήσουν με τους συμμάχους τους;\” ρώτησε.

\”Ελπίζω ότι θα έχουμε μια παρόμοια κατάσταση με τη Λιβύη\”, δήλωσε ο Γερουσιαστής, και σημείωσε ότι σε εκείνη την περίπτωση \”πρώτα ο πρόεδρος είπε ότι δεν θέλει να εμπλακεί, μετά άλλαξε σταδιακά γνώμη καθώς πολλαπλασιάζονταν τα δείνα\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook