Τον πανικό σκόρπισε στους κατοίκους του Λιβάνου η εκτόξευση πολλών ρουκετών από το συριακό στρατό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος.

Σύροι ακτιβιστές ανακοίνωσαν πως ένα πρόσφυγας από τη Συρία σκοτώθηκε στη λιβανική πόλη αλ Μπακία.

Πυρά προερχόμενα από τη Συρία έπεσαν περίπου στις 21:00 κοντά στο χωριό Μκαϊμπλέχ, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή αρκετοί κάτοικοι, πρόσθεσε ο ίδιος.

"Τα συριακά στρατεύματα αρχικά εκτόξευσαν ρουκέτες και μετά άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και πέταξαν αυτοπροωθούμενες οβίδες", διευκρίνισε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Από την αρχή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Άσαντ, περισσότεροι από 12.000 Σύροι έχουν καταφύγει στο Λίβανο.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν, στο μεταξύ, ότι κυβερνητικά στρατεύματα εισέβαλαν στην πόλη Χάμα, αφού προηγήθηκε μια νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών.

"Στρατεύματα με περίπου 90 άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη και άρχισαν να εκφοβίζουν τους κατοίκους", δήλωσε ο Σάλεχ αλ Χαμάουι.

"Οι άντρες διατάχθηκαν να βγάλουν τα ρούχα τους και να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης.
Αργότερα τους ανάγκασαν να μπουν σε λεωφορεία, τα οποία αναχώρησαν προς άγνωστο προορισμό", πρόσθεσε ο ίδιος.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την επαρχία Χομς και εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά της Χαράστα, κοντά στην Δαμασκό.

Από τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλέμπ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ στην επαρχία Ντεράα, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν από επίθεση ομάδας λιποτακτών.