Δεν θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τα παραρτήματά της σε όλη τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βάρβαρη όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, όλων των λαϊκών δυνάμεων.

Σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως \”οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που παλέψαμε για το διώξιμο των κατακτητών και για τα λαϊκά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, είμαστε απέναντι, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές της Συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου και της Τρόικας μαζί με κάθε δραστηριότητα των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα.\”

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Η συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.ΟΣ και Τρόικας (Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ) έχουν εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, όλων των λαϊκών δυνάμεων. Σφαγιάζουν, στην κυριολεξία, εργασιακά δικαιώματα, μισθούς και μεροκάματα καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις κλπ. Πετσοκόβουν τις πενιχρές συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς και, τώρα στο όνομα της «ανάπτυξης» για τα κέρδη των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου, «κουρεύουν» – δημεύουν ουσιαστικά, τα όποια αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων! Σε συνδυασμό με τα δυσβάσταχτα χαράτσια που επιβάλλουν, οδηγούν σε πλήρη χρεοκοπία τις λαϊκές οικογένειες.

Μέσα σ\’ αυτές τις πρωτοφανείς για το λαό συνθήκες, το Μαύρο Μέτωπο της Συγκυβέρνησης, ενόψει του γιορτασμού της Επετείου της 25ης Μαρτίου, καλεί το λαό να συμμετέχει στις επίσημες εκδηλώσεις που οργανώνονται σε όλη την χώρα από την Τοπική Διοίκηση για να γιορτάσουμε… «Εθνικό-ενωτικά» μαζί τους! Την ίδια στιγμή, παρακρατικές και λογής οργανώσεις εφέδρων, εκμεταλλευόμενες την οργή και αγανάκτηση του κόσμου καλούν τα μέλη τους και άλλους «αγανακτισμένους» πολίτες, να παρέμβουν στο στο γιορτασμό, διευκολύνοντας – ή και ετοιμάζοντας, έτσι; νέες προβοκάτσιες σε βάρος των εργατικών – λαϊκών αγώνων. Καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες που στόχο έχουν να δυσφημήσουν τους εργατικούς λαϊκούς  αγώνες και να εκφοβίσουν το λαό για να μην αγωνίζεται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που παλέψαμε για το διώξιμο των κατακτητών και για τα λαϊκά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, είμαστε απέναντι, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές της Συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου και της Τρόικας μαζί με κάθε δραστηριότητα των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Συμπαρατασσόμαστε και παλεύουμε με το ταξικό κίνημα και τη λαϊκή συμμαχία (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ) για την έξοδο της χώρας μας από την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση με Λαϊκή Εξουσία που θα διαγράψει, μονομερώς, το χρέος ώστε να μην πληρώσει ο λαός, ξανά, τα κέρδη της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων. Παλεύουμε για λαϊκή οικονομία που με πανεθνικό σχέδιο και προγραμματισμό θα αναπτύξει όλες τις δυνατότης της χώρας μας στην Βιομηχανία, Αγροτική Οικονομία και της Υπηρεσίες (Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια κλπ) με κριτήριο την ικανοποιηση,αποκλειστικα,των λαϊκών αναγκών Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική, ωφέλιμη για το λαό, διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τα παραρτήματά μας σε όλη τη χώρα, οι αγωνιστές και οι φίλοι της Εθνικής Αντίστασης, σ\’ αυτές τις συνθήκες, δεν παίρνουμε μέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνονται, στο όνομα του γιορτασμού της Εθνικής Επετείου, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση που υλοποιεί τις βάρβαρες πολιτικές της Συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου που χρεοκοπεί το λαό.

Καλούμε τους αγωνιστές, φίλους και απογόνους της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τιμώντας πραγματικά αγωνιστικά την Επέτειο της 25ης Μάρτη, να συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση και στους καθημερινούς αγώνες με το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.

Καλούμε τους αγωνιστές και τους φίλους της Αντίστασης, όπως και όλους τους λαϊκούς ανθρώπους, να εγκαταλείψουν τα κόμματα της Πλουτοκρατίας και του Ευρωμονόδρομου και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις εκλογές που έρχονται για να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook