Το ενδεχόμενο επιστροφής στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ διαγραφέντων βουλευτών που καταψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο είναι το πρώτο μεγάλο εσωκομματικό ζήτημα που πρέπει να λύσει ο νέος πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ίδιος εμφανίζεται να τάσσεται κατά των αποκλεισμών, καλώντας σε συστράτευση εν όψει των επικείμενων εκλογών, όμως η θέση αυτή συναντά αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη και βουλευτές του Κινήματος.

Ανάμεσα στα στελέχη αυτά είναι και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ηγεσία του κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος συναντήθηκαν την Τετάρτη και ο υπουργός Υγείας μετέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις έντονες αντιδράσεις που εκφράζουν αρκετοί βουλευτές οι οποίοι στήριξαν στη Βουλή τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος φαίνεται να διαφωνεί με το ενδεχόμενο επιστροφής των διαγραφέντων βουλευτών, υποστηρίζοντας ότι όσοι επέλεξαν να καταψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο έκοψαν τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, σύμφωνα με Τα Νέα, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις και ότι θα καταλήξει το επόμενο διάστημα με γνώμονα την άποψη ότι «κάθε περίπτωση πρέπει να αξιολογηθεί χωριστά».

Από την πλευρά της, η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι οι διαγραφέντες είναι καλοδεχούμενοι να επιστρέψουν, αλλά είναι πολύ διαφορετικό να κατεβούν στα ψηφοδέλτια.

«Εκεί τα κριτήρια είναι διαφορετικά γιατί υπάρχουν βουλευτές που σήκωσαν το βάρος της επιλογής και, κατά την άποψή μου, η άρνηση ψήφου εκείνη τη δύσκολη στιγμή ήταν μια μορφή λιποταξίας», τόνισε.

Οι άνθρωποι του προέδρου

Στον στενό του συνεργάτη Στέλιο Αγγελούδη πρότεινε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου, ενώ ο βουλευτής της Β\’ Θεσσαλονίκης Βασίλης Γερανίδης θα αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως έχει ήδη δηλώσει, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου επιμένουν ότι η ηγετική ομάδα που θα επιλέξει ο νέος αρχηγός θα ανακοινωθεί σύντομα και θα αποτελείται όχι μόνο από στελέχη της ομάδας Βενιζέλου αλλά και από στελέχη που θα εκφράζουν το «όλον ΠΑΣΟΚ».

Πάντως, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι κεντρικό ρόλο, τουλάχιστον στην προεκλογική περίοδο, θα έχει και ο ιατρός Γιάννης Δατσέρης, ο οποίος χειρίζεται τα θέματα της επικοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά τον γραμματέα του κόμματος, εκκρεμεί η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Οι τελευταίες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνουν την αλλαγή του γραμματέα πριν από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο αυτό μπορεί να εξαρτηθεί από τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Όσον αφορά στο πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος προς το παρόν δεν έχει ληφθεί οριστική απόφασης, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook