Ανταταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Δημάρχου Μυλοποτάμου, κ. Δημήτρη Κόκκινου, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, κ.κ. Κώστας Λαμπρινός και Νίκος Καλογερής, συμμετείχαν χτες στις εργασίες της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυλοποτάμου μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ρεθύμνου, κ.κ. Παρασύρη και Χνάρη.

Η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε το θέμα «Συζήτηση επί της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Μυλοποτάμου», κατά το οποίο η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, παρουσίασε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για την τριετία 2012 – 2014, όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά τις προτάσεις των Δήμων και τη Δημόσια Διαβούλευση.

Σε ό,τι αφορά στους βιολογικούς καθαρισμούς η κα Λιονή επεσήμανε ότι υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα από το ΕΣΠΑ, αρκεί οι απαραίτητες μελέτες να εκπονηθούν βάσει των προδιαγραφών του ΕΣΠΑ και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Επιπρόσθετα αναφορικά με το έργο της οδικής ασφάλειας του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκ. Ευρώ, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης δήλωσε ότι οι μελέτες, που περιλαμβάνουν διαγραμμίσεις, κάθετη – οριζόντια σήμανση, τεχνικά, σημειακές παρεμβάσεις κ.α. βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ενέργειας και Περιβάλλοντος – Χωροταξίας, κ.κ. Λαμπρινός και Καλογερής αντίστοιχα, έκαναν εισηγήσεις σχετικά με την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στο Δήμο Μυλοποτάμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook