Με αφορμή τη πραγματοποίηση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης καλεί το Σάββατο 24 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας) όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, και τους εκπροσώπους των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής πραγματοποίησης τιμητικών εκδηλώσεων, την ασφάλεια των μαθητών, και το δικαίωμα έκφρασης όποιων θελήσουν να εκφράσουν ειρηνικά την άποψη και την αντίθεσή τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Η οικονομική κρίση και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί έχουν προκαλέσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των πολιτών, τις κινητοποιήσεις των οποίων σεβόμαστε. Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα του τύπου, κυρίως από ανακοινώσεις και προσκλήσεις στο διαδίκτυο, κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους πολίτες σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πριν, κατά και μετά την παρέλαση, στο χώρο διενέργειας αυτής.

Δεν θα σχολιάσω τις πρωτοβουλίες αυτές, με τις οποίες διαφωνώ, όχι μόνο γιατί είναι ασύμβατες με την Εθνική Επέτειο, υπάρχουν άλλωστε και αντίθετες απόψεις γι’ αυτό, τις οποίες σέβομαι απολύτως, κυρίως γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών.

Επειδή πιστεύω ότι μπορούμε να δικαιώσουμε τον αγώνα των νεκρών μας, με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις μνήμης και στις κινητοποιήσεις των πολιτών που οργανώνονται, όχι με αφορμή την εθνική επέτειο, αλλά με μοναδικό σκοπό την έκφραση της άποψης, της αντίθεσης ή της οργής καθενός από τους συμμετέχοντες.

Επειδή οι παράπλευρες εκδηλώσεις είναι ασύμβατες με τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας και παραπέμπουν σε εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών.

Επειδή η διενέργεια των εκδηλώσεων μνήμης και η ασφάλεια των πολιτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να βασισθεί και να διασφαλισθεί με την λήψη αστυνομικών μέτρων, έκρινα αναγκαία την πραγματοποίηση συσκέψεως, για να ανταλλάξουμε τις σκέψεις και τον προβληματισμό μας για το θέμα αυτό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook